Írd be, mit keresel:

Thai csirkenyársak frappánsan és jó fűszeresen

A thai konyha nagyon kedveli a gyors, frappáns és fűszeres fogásokat - így vagyunk ezzel mi is. :) Sült tésztáik és zöldséges-rizses fogásaik mellett nagyon népszerűek a különféle nyársaik, amelyekre hús, hal és rák is gyakran kerül, a lényeg csak annyi, hogy előtte fűszeres pácban megfürödjenek. Most egy csirkés változat következik...

Cookta - 2017.07.02.
Thai csirkenyársak frappánsan és jó fűszeresen

A sovány és semleges ízű csirkemellnek valóságos áldás egy fűszeres pác, ami nemcsak megízesíti, hanem szaftossá és omlóssá is teszi. A falatnyi kockákra vágott hús percek alatt átsül, és nyársra húzva könnyen forgatható – akár parázs felett sütjük grillen, akár serpenyőben, arról nem is beszélve, hogy milyen mutatós és könnyen fogyasztható így, akár partiételnek is tökéletes.

A thai ízvilágot jellemző sós-édes-csípős kombináció otthon is egyszerűen megvalósítható, ha van néhány egzotikus alapfűszerünk, mint amilyen a szójaszósz vagy a halszósz, illetve még egy kis gyömbérre és lime-ra van szükség ehhez a recepthez, a többi alapanyag minden háztartásban megtalálható. Egyszerű, mégis különleges, könnyű és pikáns, és diétás étrendbe is bátran beilleszthető fogás.

Thai csirkenyársak

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 2 lime
  • diónyi friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál liszt
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés: A páchoz a fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, és egy keverőtálba lereszeljük. Hozzáadjuk a lime-ok kifacsart levét, a szóját és a halszószt, a cukrot, a pirospaprikát és az olajat, alaposan összekeverjük. A csirkemelleket falatnyi darabokra vágjuk, és a marináddal összeforgatjuk. Lefedve legalább 1 órát, de még jobb, ha egy éjszakát pácoljuk.

Sütés előtt a bepácolt csirkefalatokat meghintjük a liszttel, összeforgatjuk, és vízbe áztatott bambusznyársakra vagy hurkapálcára húzzuk. Lehetőség szerint grillen, de akár serpenyőben 1 evőkanál felforrósított olajon megsütjük, időnként megforgatva, oldalanként 3-4 perc alatt.

Ízlés szerint rizzsel vagy salátával, esetleg mindkettővel tálalhatjuk, aki szereti, egy kis extra csípős szószt is kínálhat mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.