Ha valami palacsinta, ráadásul nutellás, az sokak kedvence. Ez a kis pufi amerikai változat pedig még az egészséges kategóriába is beletartozik, hiszen a kakaós mogyorókrémet leszámítva minden alapanyaga egészséges, ebből pedig csak egy evőkanálnyi van benne...

A pufi palacsinta ideális reggeli és desszert, ez pedig egy villámgyors változat, aminek a tésztája turmixgéppel 1 perc alatt összeállítható, és a sütés is hamar megvan. Banán, zabpehely, tojás és Nutella kell csak hozzá, de ez utóbbi kiváltható akár a másik mogyorókrémmel is, vagyis mogyoróvajjal is, ami nem kakaós, és nem a csonthéjas török mogyoróból, hanem a másikból, a földimogyoróból készül. Az íze persze más lesz, de palacsintából sosem elég, lehet és érdemes variálni.

A palacsintához zabpehelylisztre van szükségünk, de ehhez nem kell felesleges köröket tennünk a boltban, elég, ha az apróbb szemű zabpelyhet késes robotgépben vagy turmixszal finomra őröljük. A tésztát nem kell pihentetni, süthetjük azonnal, és pár perc után már ehetjük is a finomságot, ízlés szerint friss gyümölccsel, dzsemmel, mogyorókrémmel vagy olvasztott csokival tálalva.

Banános-nutellás pufi palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 érett banán
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál Nutella
  • csipet só
  • csipet sütőpor
  • 3 púpos evőkanál gm zabpehelyliszt

Elkészítés: A banánt meghámozzuk, és turmixgépbe dobjuk az összes többi alapanyaggal együtt, majd homogénre pépesítjük.

Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, majd 2-3 evőkanálnyi tésztamasszát halmozunk a serpenyőbe. Amikor a palacsinták tetején kis buborékok-lukak jelennek meg, egy spatulával alányúlunk, megfordítjuk, majd 1-2 perc alatt készre sütjük.

Forrón, melegen tálaljuk, de langyosan, hidegen is finom.