Írd be, mit keresel:

Meggyes-túróhabos pohárkrém, a legjobb desszert forró napokra

A nagy melegben sütemény helyett készítsünk ebéd utáni desszertnek egy finom pohárkrémet. Nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt, kellemesen hűsít, és ha gyümölcsöt is teszünk bele, akkor nagyon frissítő tud lenni.

Cookta - 2017.07.07.
Meggyes-túróhabos pohárkrém, a legjobb desszert forró napokra

Mivel éppen érik a meggy, így most én azzal készítettem, de ízlés szerint málnával, ribizlivel, más idénygyümölccsel is nagyon finom és mutatós desszert, nem mellesleg nagyon egyszerű, és gyorsan megvan.

Tálalás előtt a poharakba rétegezett könnyű, vaníliás túróhabot tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

Forrás:
Kard Éva

Meggyes-túróhabos pohárkrém

Hozzávalók a meggyes réteghez:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál cherry brandy aroma
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj

 
Elkészítés: A kimagozott meggyet tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és az aromát, majd néha megkeverve addig főzzük, míg besűrűsödik. 
 
Ezután hűtsük ki teljesen, mielőtt összeállítanánk a pohárkrémet. 

Forrás:
Kard Éva

Túróhab

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl habtejszín

 
Elkészítés: A túrót egy villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és keverjük simára. Ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá, vagy édesítőszerrel is készíthetjük.
 
A jól lehűtött habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a túróhoz. 
 
Amikor a meggy már teljesen kihűlt, állítsuk össze a pohárkrémet: az ízesített túró felét kanalazzuk a poharakba, majd osszuk el a meggyet úgy, hogy lehetőleg minden pohárba egyformán kerüljön. Ezután kanalazzuk rá a maradék habos túrót, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig, hogy kellően lehűljön, és az ízek is jól összeérjenek.

Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd díszítsük meggyszemekkel, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.