Írd be, mit keresel:

Smoothie San Fransisco, a mindig jó alapturmix

A különféle smoothie-k, gyümölcsös és zöldséges, egészséges turmixok a világon mindenhol egyre népszerűbbek, de talán sehol sincs annyi smoothie bár, kimondottan erre a frissítő és tápláló italra specializálódott mini vendéglótóhely, mint San Franciscóban. 

Cookta - 2017.07.08.
Smoothie San Fransisco, a mindig jó alapturmix

Az amerikai városban a reggelitől az ebéden át a desszertekig minden étkezést képesek smoothie-val megoldani, jó, nyilván azok, akiknek fontos az egészséges táplálkozás és életmód, mégis szaladósan, rohanósan élnek. Egy banános alapú, nagy adag smoothie ugyanis a leggyorsabb ebédet is pótolja egy péksüteménnyel és kávéval kiegészítve, de fagyival felturbózva desszertként is tökéletes, például uzsonnára.

A smoothie San Fransisco néven elterjedt változat alapja banán, narancslé és (növényi) tej vagy joghurt, amit valamilyen bogyós gyümölcs és némi fűszer egészít ki. Nagyon selymes, krémes a banánnak köszönhetően, friss és citrusos a narancstól, ideális laktózmentes és vegán étrendet követőknek is. Málnaszezon lévén most egy málnás változatot hoztunk kis gyömbérrel és fahéjjal, de természetesen eperrel, szederrel, áfonyával, meggyel is isteni! 

Smoothie San Fransisco – málnával

Hozzávalók: 

  • 1 banán
  • 1 narancs
  • 1 nagy marék málna
  • 2 dl (növényi) tej
  • 1/2 kávéskanál gyömbér
  • 1/2 kávéskanál fahéj

Elkészítés: A banánt meghámozzuk, feldaraboljuk, turmixba tesszük, hozzáadjuk a málnát és a narancs kifacsart levét, a tejet és a fűszereket, és simára turmixoljuk. Azonnal fogyasztjuk, reggelire vagy uzsonnára, ha desszertnek készítjük, felturbózhatjuk 1-2 gombóc vaníliafagyival…

 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.