Írd be, mit keresel:

Barackos clafoutis – krémes gyümölcsös pite percek alatt

Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszert a tejespite, különösen zamatos sárgabarackkal. Az édes tejsodóban sült krémes gyümölcsös pite percek alatt összedobható szinte semmiből, a végeredmény pedig igazán pazar. Imádjuk!

Cookta - 2017.07.15.
Barackos clafoutis – krémes gyümölcsös pite percek alatt

Igazi keverem-kavarom sütemény, bármikor elkészíthető, hiszen csak tojás, tej, kis liszt és cukor kell hozzá, csupa krém, könnyű desszert. Most vanília került bele ízesítőként, valamint lédús, aromás kajszi, a tetejére pedig egy maréknyi szeletelt mandula, de nagyon változatosan ízesíthető, gazdagítható az alaprecept. A vanília helyett-mellett mehet bele egy kis reszelt citromhéj, kupicányi rum, őrölt kardamom, fahéj vagy gyömbér, mindegyikkel nagyon finom.

A clafoutis – vagy tejpite – titka a sütés: közepes hőfokon, viszonylag hosszan sül, és ez azért fontos, hogy teljesen átsüljöm belül is, nem túlzottan, de azért már ne legyen folyós sehol sem. A sütőből kivéve még lehet egy kicsit rezgős, hűlés közben még szilárdulni fog!

Sárgabarackos clafoutis

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 2 evőkanál liszt
  • csipet só

Valamint:

  • 50 dkg sárgabarack
  • 2 evőkanál cukor
  • maréknyi szeletelt mandula

Elkészítés: A vaníliarudat félbevágjuk, magjait kikaparjuk, és a hüvellyel együtt a tejbe tesszük, kézmelegre felmelegítjük, félretesszük.

A tojásokat egy keverőtálba felütjük, a cukorral és egy csipet sóval habosra felverjük, majd a lisztet is elkeverjük benne. A barackokat megmossuk és kimagozzuk, 2 evőkanál cukorral meghintjük, összeforgatjuk.

A tejből kidobjuk a vaníliarudat, majd folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez adjuk, és kivajazott sütőtálba öntjük. Belerakosgatjuk a barackokat, és 180 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd meghintjük a szeletelt mandulával, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

Langyosan, hidegen, de jól behűtve is nagyon finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.