Írd be, mit keresel:

Falatkák füstösen és finoman: májas-gombás csirkenyárs

A baconbe tekert csirkemáj nem véletlenül olyan népszerű: gyors, egyszerű és nagyon finom, ahogy a füstölt szalonnába tekert belsőség omlósra és szaftosra sül. Most egy kis csirkemell és gomba is került mellé – grillen vagy sütőben sütve is mennyei!

Cookta - 2017.07.17.
Falatkák füstösen és finoman: májas-gombás csirkenyárs

A nyársra húzott falatokat azért szeretjük, mert gyorsan átsülnek, így nincs veszély, hogy kiszáradnának, ráadásul könnyen, akár pár perc alatt felveszik a pác aromáit. A klasszikusnak számító baconbe göngyölt csirkemáj most társakat kapott, csirkemellel és gombával váltakozva kerültek a falatnyi darabok a nyársra, de ugyanúgy egy füst alatt elkészíthető, a páchoz használt mustár és majoránna pedig mindegyik alapanyaghoz remekül illik.

Apropó: füst! A grillezésben leginkább a füstös íz a csábító, no meg a szabadtéri közös sütögetés élménye, de a baconnek köszönhetően itt eleve minden falatka füstös lesz, így grillpótló fogásnak is elkészíthető sütőben vagy serpenyőben sütve, ha nincs alkalmunk a kerti sütögetésre… Úgy is nagyon finom, és még a bacon kisülő szaftját is kitunkolhatjuk egy kis friss kenyérrel.

Májas-gombás csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 25 dkg csirkemáj
  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csapott evőkanál morzsolt majoránna
  • frissen őrölt bors

Elkészítés: A csirkemellet és -májat falatnyi darabokra vágjuk. A gombák szárvégeit levágjuk, a gombákat folyó víz alatt gyorsan megmossuk, félbe vagy negyedbe vágjuk, majd hagyjuk egy kicsit száradni. Közben a páchoz a mustárt az olajjal, a morzsolt majoránnával, ízlés szerint frissen őrölt borssal és 2 evőkanál vízzel összekeverjük, majd az előkészített húst, májat és gombát beleforgatjuk, és 10 percre félretesszük.

Közben a nyársakat – ha fanyársat használunk – pár percre vízbe áztatjuk, a baconszeleteket pedig félbevágjuk vagy harmadoljuk, hogy akkora darabkákat kapjunk, amibe az előkészített csirke, hús és gomba betekerhető.

A bepácolt alapanyagokat belecsavarjuk a baconbe, majd nyársra húzzuk váltakozva, és parázs fölött grillen, időnként megforgatva 8–10 perc alatt megsütjük – ha erre nincs módunk, akkor forró sütőben vagy serpenyőben is megsüthetjük –, 200 fokon kétszer átforgatva 15 perc alatt.

A nyársakat salátával, mártogatósokkal tálaljuk, valamint friss kenyérrel, hogy a bacon szaftja és a fűszeres pác véletlenül se menjen kárba…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.