Írd be, mit keresel:

Színes-ízes tarja egyszerű kiegészítőkkel, különlegesen finoman

A sertéshúst egyáltalán nem szerettem gyerekkoromban. Sőt, semmilyen húst, amin egy kis darab zsírt is felfedeztem, inkább nem is ettem egyáltalán (nem volt nehéz vékonynak maradni.

Cookta - 2017.07.18.
Színes-ízes tarja egyszerű kiegészítőkkel, különlegesen finoman

Mikor viszont félretettem a finnyásságomat, egyre inkább kedvelni kezdtem pl. a tarját, ami megsütve szerintem a legfinomabb húsfajta. Nem is könnyű kiszárítani, fokhagymával és rozmaringgal egyenesen verhetetlen.

A most következő tarjás ételt már nem tudom, mikor készítettem először, de annyira megszerettem, hogy azóta többször is nekiugrottam.

Forrás:
Hajós Ágnes

Tarja sült paprikával, füstölt sajttal, vöröspestós tükörtojással

Hozzávalók 4 főre:

  • 6 nagy szelet csont nélküli tarja
  • 6 nagy paprika
  • 20 dkg füstölt sajt
  • só, bors
  • 6 tojás
  • 3 evőkanál vörös pesto
  • kevés olaj a sütéshez

 
Elkészítés: A paprikák csumáját kiszedjük, a húsukat félcentisre karikázzuk. Egy serpenyőben kevés olajon kb. 10 percig sütjük. Akkor jó, ha éppen csak elkezd megpuhulni, ekkor elzárjuk a lángot.

A tarjákat kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. Elosztjuk rajtuk a paprikát, megsózzuk, ráreszeljük a sajtot. 250 fokra előmelegítjük a sütőt, betoljuk a tálat, majd rögtön mérsékeljük a lángot, kb. 200 fokra. Fél óra múlva kész is (ha nagyon sülne a sajt, fedjük le).

Mikor majdnem kész, süssünk a tojásokból tükörtojást úgy, hogy a fehér részüket megcsorgatjuk vörös pestóval. 

A húst osszuk el a tányérokon, tegyük rájuk a tükörtojást. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.