Írd be, mit keresel:

Csirkemell parmezános bundában sütőben sütve – omlósan és ropogósan

A rántott hús kikerülhetetlen kedvenc, főleg akkor, ha a húsa omlós, a bundája pedig jó ropogós. Ha csirkemellfilét használunk hozzá, akkor akár a sütőben is megsüthetjük – például egy parmezános bundában...

Cookta - 2017.07.20.
Csirkemell parmezános bundában sütőben sütve – omlósan és ropogósan

Kevesen tudják, de a rántott hús nem bécsi, de még csak nem is osztrák találmány, hanem eredetileg Észak-Olaszországban született, innen vették át és alakították ízlésük szerint a hajdani Monarchia országai a bundás hús receptjét. Ha Olaszországban rántott hús készül, akkor leggyakrabban reszelt parmezán is kerül a bundába, ami nemcsak ízesebbé és ropogósabbá teszi, hanem a sajt zsírtartalmának köszönhetően lágyítja, puhítja is a húst.

Ha nem túl nagy mellfilékkel dolgozunk, akkor a sütőben is megsüthetjük, ha nagyok, akkor is, csak legfeljebb vágjuk lapjában ketté, hogy biztosan átsüljenek. Amellett, hogy az olajos sütéshez képest csak a töredékét használjuk a zsiradéknak, az is előnye ennek sütési módnak, hogy nem kell mellette állni, és még csak olajszagú sem lesz az egész lakás!

Parmezánbundás csirkemell sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 4 bőr nélküli csirkemellfilé
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 1 tojás
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemelleket lemossuk, leszárítjuk, majd sóval és borssal alaposan bedörzsöljük.

A zsemlemorzsát, a parmezánt, a finomra vágott petrezselymet egy tálban összekeverjük. A tojást 2 evőkanál olajjal villával felverjük, sózzuk, borsozzuk. A csirkemelleket először a tojásban megforgatjuk, majd a parmezános morzsába áttesszük, jól belenyomkodjuk, hogy mindenhol vastag bundát kapjon.

Egy tepsibe vagy sütőtálba sütőpapírt teszünk, megkenjük olajjal, rárakosgatjuk a csirkemelleket, megspricceljük vagy megcsepegtetjük olívaolajjal.

180 fokos sütőbe toljuk, és először 20 percet sütjük, majd megforgatjuk a melleket, és még 15–20 percre visszatoljuk a sütőbe. Ha nagyon pirulna, alufóliával takarjuk le.

Tálalhatjuk salátával, sült zöldséggel, akár krumplipürével, és kínáljunk mellé egy kis citromot, nagyon jót tesz neki.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.