Írd be, mit keresel:

Útravaló falatok és italok – egészségesen és egyszerűen

Nyáron szerencsére sokat utazunk, megyünk nyaralni, feltöltődni, és minthogy minden vakáció az utazással kezdődik, érdemes végiggondolni, mit csomagoljunk útravalónak – attól függően, hogy vonattal vagy autóval megyünk, milyen hosszú az út, tudunk-e útközben valahol enni – és arról se feledkezzünk el, hogy meleg van, semmi romlandót ne pakoljunk!

Cookta - 2017.07.21.
Útravaló falatok és italok – egészségesen és egyszerűen

Ha a fővárosból a Balatonhoz megyünk, egy palack víz és némi gyümölcs tökéletesen elég, üljünk akár vonatra vagy utazzunk autóval. De ha kicsit messzebb megyünk, például egy tengerparti nyaralásra, akkor érdemes ennél jobban felkészülni. Nemcsak az fontos, hogy könnyű, tápláló és nem könnyen romló ételt pakoljunk, hanem arra is érdemes törekedni, hogy ne morzsálódjon nagyon, egyszerűen fogyasztható és lehetőleg ne „szagos”, az útitársakat esetleg zavaró falatokat csomagoljunk.

Zöldség és gyümölcs mindenképpen legyen!

Könnyű, nassolásra is ideális, frissítő kis falatkák a hasábokra vágott zöldségek, pár sárgarépa, egy kis uborka, karalábé, szárzeller, akár néhány szem koktélparadicsom – ezeket egy zacskóba vagy dobozba téve magában, de a szendvicsek mellé is elmajszolhatjuk. Ugyanígy őszibarackot, dinnyét is felkockázhatunk, almát, sárgabarackot vagy banánt akár egészben is vihetünk magunkkal – szuper frissítők, és jó ideig frissek maradnak.

Pogácsa és sajtos rúd

Apróbb szemű pogácsa vagy ropogós sajtos rúd is ideális – időtöltésnek és az éhség elfojtásához is, ha nem fogy el, az sem baj, mert dobozban vagy zacskóban friss marad, és akár a megérkezésünk után az esti fröccs mellé is jól jöhet…

Szendvicsek okosan

Mindenképpen érdemes kevéssé morzsálódós kenyérfélét választani. A mini bagett, a ciabatta, a kovászolt kenyér is ideális, zsemléből vagy kifliből nehéz nem morzsálódósat találni. Mindenképpen kerüljük a felvágottakat, a májkrémet vagy a tonhalkrémet, ezek melegben nagyon gyorsan kipurcannak – és ki szeretné a nyaralást gyomorrontással kezdeni? Inkább maradjunk egy mustárral vagy pestóval megkent, érett sajttal megpakolt szendvicsnél, húsféléből legfeljebb szalámit használjunk, vagy tegyünk a péksüteménybe hummuszt, avokádókrémet – ez utóbbiakban semmilyen friss tejtermék nincs, így kevésbé romlandók.

Müzliszelet

Érdemes bepakolni néhány müzliszeletet is, ezek akár a nyaralás során is jól jöhetnek városnézéskor vagy strandoláskor. Nem romlanak, nem olvadnak, mint a csoki, és ha szeretnénk elkerülni a bolti változatokban sunyin rejtőzködő cukrokat, akkor inkább otthon készítsük el, cukormentesen vagy legalábbis természetes édesítőkkel.

Víz, víz, víz!

Sose induljunk el víz nélkül, ha nem is eszünk az utazás alatt, inni akkor is muszáj. A legjobb a tiszta víz, belefacsarhatunk citromlevet vagy beledobálhatunk egy kis gyümölcsöt, zöldfűszert, akár le is fagyaszthatjuk, és ha indulás előtt vesszük ki a fagyasztóból, akkor sokáig lesz frissítő, kellemes italunk – ahogy a fokozatosan olvadó jégről leisszuk az ízesített vizet. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.