Írd be, mit keresel:

Csirkecomb omlósan, pikáns szószban sütve

A csirkecomb szaftosra, omlósra sütve a legfinomabb, különösen ha egy krémes, pikáns szósz öleli körbe. Ez a változat olyan finom, hogy hétvégi vagy ünnepi asztalon is megállja a helyét, pedig nagyon egyszerűen elkészíthető.

Cookta - 2023.07.18.
Csirkecomb omlósan, pikáns szószban sütve

A tepsis fogások nemcsak finomak, de nagyon gyorsan összeállíthatóak, pár perc munkánk van csak vele, a többi sütő dolga. Igaz, ennél az istenien fűszeres, illatos fogásnál egy kicsit elő kell készíteni a húst és a szószt is, de hamar megvan, és fáradozásainkat bőven megéri: a mustáros és fehérboros mártásban olyan puhára és omlósra sült a csirkecomb, mint egy álom, a szósz pedig nagyon krémesre besűrűsödik a sütés alatt.

Mint a legtöbb szaftos fogáshoz, ehhez a tepsis csirkéhez is érdemes olyan köretet választani, ami jól felszívja, felveszi a szaftot, hogy egy cseppje se menjen kárba, így készíthetünk hozzá rizst, kuszkuszt, bulgurt, nokedlit vagy akár apróbb szemű tésztát is.

Mustáros szószban sült gombás csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 8 közepes fej gomba
  • 2 szál újhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl bor
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 kis csokor friss kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • színes bors, só

Elkészítés: A gombák tönkjének végét levágjuk, a fejeket leöblítjük, vékonyan felszeleteljük. Az újhagymát finomra vágjuk.

A csirkecombokat megmossuk, a forgónál egy éles késsel kettévágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben 3 evőkanál felforrósított olajon körbepirítjuk, néhány perc alatt elősütjük, majd egy tepsibe áttesszük.

A visszamaradt zsiradékon az újhagymát és a gombát megfuttatjuk, ha a gomba levet eresztett, szűrőkanállal a csirkecombok mellé szedjük. A visszamaradt levet meghintjük a liszttel, majd felöntjük a fehérborral, és 2-3 percig forraljuk. Közben a tejfölt, a tejszínt és a mustárt összekeverjük, a serpenyőbe öntjük, sóval, színes borssal és kakukkfűvel ízesítjük, majd a mártást a csirkére öntjük.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 30-35 perc alatt megsütjük.

Azon melegében tálaljuk, párolt rizst vagy bulgurt, de akár tésztát vagy galuskát is kínálhatunk hozzá – a lényeg, hogy olyan legyen a köret, ami a finom szószt felveszi.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.