Írd be, mit keresel:

Kaják, melyek úszógumit csinálnak, pedig alakbarátnak hisszük

Akinek fontos az egészsége és hogy jól érezze magát a bőrében, odafigyel arra, hogy mit eszik, iszik. Gyakran inkább a light, csökkentett szénhidrát- és zsírtartalmú ételeket választja, és nem is sejti, mennyi alattomosan elrejtett kalória lehet az egészségesnek és alakbarátnak hitt termékekben...

Cookta - 2017.07.22.
Kaják, melyek úszógumit csinálnak, pedig alakbarátnak hisszük

Nem árt tudni, hogy a cukor, zsír és a só élvezetesebbé tesz minden ételt, könnyedén függőségeket is okoznak. Gondoljunk csak az üdítőkre, a csipszre, a jó kis péksütikre vagy a hamburgerre. És még ha megpróbálunk is odafigyelni, akkor is találunk néhány becsapós ételt és italt, amelyek alattomos módon úszógumit növesztenek a derekunkra, csípőnkre.

Müzlik, pelyhek és müzliszeletek

Gyors reggeli vagy uzsonna, de a készen vett gabonatermékekkel érdemes résen lenni. Szinte mindegyik tartalmaz hozzáadott cukrot, nem is keveset, némelyik még növényi zsiradékot is. Lehet fogyasztani, és érdemes is, mert egészséges és tápláló, de inkább otthon készítsük a keveréket és a müzliszeletet – egészségesebben.

Gyümölcslevek, üdítők

100%-os gyümölcslé? Lehet, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz, de kalóriát nagyon is, ráadásul a legtöbbet gyümölcssűrítményből készítik, tehát nem olyan egészséges, mint gondolnánk. A cukormentes üdítők cukrot ugyan nem tartalmaznak, de becsapják a szervezetet, fogyasztásuk esetén sokkal jobban kívánjuk az ételt… Étkezéshez mindig vizet érdemes inni, egyrészt jobban érvényesül az étel íze, másrészt két pohár baracklé az ebéd mellé felesleges kalóriabevitel. Reggelire, uzsonnára készíthetünk smoothie-t, turmixot, amúgy könnyű limonádét vagy gyümölcsökkel ízesített vizet érdemes kortyolgatni.

Kész salátaöntetek

Igazi átverés a bolti salátaöntet: azt gondolnánk, csak egy egészséges és könnyű salátát eszünk, de a készen vásárolható öntetek összetevőit tényleg érdemes megvizsgálni vásárlás előtt. Az ízfokozók, tartósítók és állományjavítók mellett rengeteg cukrot és zsiradékot tartalmaznak, és a kész változatok könnyen kiválthatók házilag is: egy kis joghurt, mustár, zöldfűszer kikeverve, vagy citromlé, kanálka olívaolaj, magos mustár és egy pici víz – 1 perc alatt kész az egészségesebb házi változat!

Becsapós tejtermékek

Azt gondolnánk, hogy a gyümölcsjoghurt, túróhab, ivójoghurt egészséges és nem hizlal, de sajnos a legtöbb készítményben rengeteg a cukor. A light és soványabb, cukormentes változatok pedig általában nem túl finomak. Jobban járunk, ha például sovány joghurtot egy kis friss vagy fagyasztot gyümölccsel összeturmixolunk, egy kis vízzel felhígítva tökéletes ivójoghurt, egy kis vaníliával vagy fahéjjal ízesítve pedig becsaphatjuk magunkat, mert cukor nélkül is édesebb hatásúak lesznek…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.