Írd be, mit keresel:

Joghurtos jégkrém egészségesen és egyszerűen, reggelitől nassolásig

Egy hűsítő, frissítő fagyi nem feltétlenül visz a bűnbe. Bármikor felfrissít, jól elvan a fagyasztóban, és ha otthon készítjük a megfelelő alapanyagokkal, akkor akár egy egészséges nyári reggelinek is ideális...

Cookta - 2023.07.20.
Joghurtos jégkrém egészségesen és egyszerűen, reggelitől nassolásig

Fagyit reggelire? Miért is ne? Az igazán meleg nyárban már reggel is jólesik egy frissítő finomság. Ha egy gyümölcsös turmixot készítünk, azt akár le is fagyaszhatjuk, és máris kész az instant nyári reggeli, amikor a forró napot egy kellemes és hűsítő reggeli jégkrémmel kezdhetjük. De amúgy tízóraira és uzsonnára is tökéletes, természetes és egészséges, nem mellesleg pár perc alatt összedobható.

Végy egy jégkrémformát… Igen, mindenképpen vásárolj egyet, vagyis kettőt legalább, mert nagyon jó kis jeges desszerteket lehet otthon is készíteni. Így „semmiperc” alatt varázsolhatunk meglepetést magunknak, szeretteinknek, vendégeinknek a házi jégkrémekkel.

Ha krémes, de egészséges jégkrémet szeretnénk, ahhoz a legjobb alapanyag a görög joghurt, a sűrű, krémes, de nem zsíros tejtermék, aminek az a lényege, hogy a klasszikus joghurnál sűrűbb, mert kicsepegtetik belőle a vizet. Némi gyümölccsel és édesítővel – cukor, méz vagy más alternatív édesség -, egy kis fűszerrel – vanília, fahéj, kardamom, zöldfűszer – isteni jeges desszertté alakíthatjuk pár perc alatt.

Megéri? Sokszorosan!

Réteges gyümölcsös jégkrém nagyon egyszerűen

Hozzávalók:

  • 25 dkg görög joghurt
  • 3 evőkanál méz
  • 1 dl víz
  • 25 dkg málna – vagy más bogyós gyümölcs, akár vegyesen
  • 2 evőkanál vanília-kivonat
  • 3 evőkanál barna cukor vagy ízlés szerint ertirit, sztévia, méz

Elkészítés: A görög joghurtot a mézzel és 1 evőkanál vanília-kivonattal összekeverjük, majd a vizet hozzáadva átkeverjük.

A gyümölcsöt a barna cukorral – vagy más édesítővel – és a maradék vanília-kivonattal összemixeljük.

A két keveréket jégkrémformába öntjük rétegezve-váltakozva, ha ilyenünk nincs, műanyag tejdesszert vagy apróbb joghurtos formába is tehetjük, fapálcát, műanyag kiskanalat vagy a forma pálcarészét beleállítjuk, és 5-6 órára a fagyasztóba tesszük.

Adagonként, egyesével is kivehetjük, könnyebb kiemelni a formából, ha langyos víz alá tartjuk pár másodpercre a formát.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.