Írd be, mit keresel:

Mennyei málnás mousse – selymes pohárkrém egyszerűen

Egy pillekönnyű, jól behűtött gyümölcshabnak nem lehet ellenállni, a nyári melegben kiváltképp jólesik a sütés nélküli, üde, krémes desszert. Lehet egyszerű és gyors nyári nyalakodnivaló, de kicsit feldíszítve egy kerti partin vagy ünnepi alkalommal is megállja a helyét.

Cookta - 2023.07.19.
Mennyei málnás mousse – selymes pohárkrém egyszerűen

Rém egyszerű és percek alatt elkészíthető habkönnyű desszert a málnás mousse, ami selymességét és légies könnyedségét a tejföl és a tejszínhab kettősének köszönheti. A pépesített málnát érdemes átpasszírozni, hogy a magok ne kóricáljanak a fogaink között a finom krémet kanalazva – egy sűrűbb szűrő és egy kanál segítségével könnyedén megszabadíthatjuk a gyümölcsvelőt a magoktól, és így igazán selymes habot kapunk majd.

Ennek az isteni desszertnek egyetlen érzékeny pontja a tejszínhab, pontosabban az, hogy biztosan felverődjön. Ehhez érdemes a tejszínt alaposan lehűteni, de még akár a tálat, amiben felverjük, azt is betehetjük a fagyasztóba vagy a hűtőbe fél órára. Lehetőség szerint használjunk zsírosabb tejszínt, mert az biztosabban felverődik, vagy adjunk hozzá 1-2 evőkanál mascarponét…

Pillekönnyű málnahab

Hozzávalók:

  • 20 dkg málna
  • 3 evőkanál méz, juharszirup vagy porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 2,5 dl tejszín
  • 1/2 citrom

Elkészítés: A málnát egy tálba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt, és villával alaposan összetörjük. Egy sűrű szövésű szűrőbe tesszük, és átpasszírozzuk, hogy a gyümölcsvelőt megszabadítsuk a magoktól. Hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük.

A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, 2 evőkanálnyi habbal fellazítjuk a málnás krémet, majd egy kevés habot félretéve a tejszínt finoman összeforgatjuk a tejfölös keverékkel.

Poharakba, kelyhekbe töltjük, 2-3 órára a hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt a félretett tejszínnel és néhány szem málnával díszítjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.