Írd be, mit keresel:

3 hatékony gyümölcsös arcpakolás, ami tisztít, táplál, tonizál

A gyümölcsök nemcsak belülről táplálnak és hidratálnak, hanem külsőleg is nagyon hatékonyak és jótékonyak, nemcsak vitaminjaikkal, hanem az úgynevezett AHA-gyümölcssavaknak köszönhetően, amelyeket nemcsak drága kencékben, hanem a friss gyümölcsben is megtalálunk.

Cookta - 2017.07.25.
3 hatékony gyümölcsös arcpakolás, ami tisztít, táplál, tonizál

Hogy mik is azok az AHA-gyümölcssavak? Természetes, gyümölcsökben található erősen regeneráló, ránctalanító hatású savak, amiket főként almából, szőlőből és citrusfélékből nyernek ki, de más gyümölcsökben is megtalálhatóak. Neve az Alpha Hydroxy Acides angol tudományos megnevezés mozaikszavas rövidítése, amit magyarra alfa-hidroxi savként fordíthatnánk. Leginkább hámlasztó és pigmentfoltokat halványító hatása miatt kedvelt az AHA-gyümölcssav, de ne felejtsük el, hogy remek hatóanyag a zsíros és a problémás bőrre, ragyogóvá és feszessé is teszi.

Mivel a jótékony gyümölcssav a friss gyümölcsben is megtalálható, bátran készíthetünk segítségükkel otthon is arcpakolást, így ráadásul a gyümölcsök vitamintartalma még táplálja is bőrünket, és jóval barátibb áron kijövünk a természetes szépségápolókkal, mint ha drága kencéket használnánk. 3 arcpakolás következik a legjobb AHA-gyümölcssav-forrásokkal: almával, naranccsal és szőlővel.

Tisztító almás pakolás

Regeneráló és egyben tápláló az almás-tojáshabos-fahéjas arcpakolás, különösen zsírosabb bőrre ideális. 1 tojásfehérjét habbá verünk, belereszeljük finom reszelőn egy meghámozott alma felét, egy csipetnyi fahéjat adunk hozzá. Megtisztított arcra, nyakra, dekoltázsra felvisszük, majd 10 perc után lemossuk.

Feszesítő, tonizáló narancsos pakolás

A fáradt bőrt feltölti, élénkíti, egyszerre táplálja és tonizálja a naracsos-olívás arcpakolás, a napbarnított bőrt élénkíti, fényt ad neki. Fél narancs levét kifacsarjuk, átszűrjük, 1 evőkanál olívaolajat adunk hozzá, valamint annyi tejport, hogy pépes legyen. Felkenjük a megtisztított arcra, 5 percig pihentetjük, majd lemossuk.

Frissítő, hidratáló szőlős pakolás

Vízhiányos bőrre tökéletes a frissítő, tápláló szőlős pakolás, apróbb ráncok ellen is jótékonyan hat. Egy maréknyi leszemelt, megmosott szőlőt botmixerrel ősszeturmixolunk, a gyümölcspépet szitán átpréseljük, 1 teáskanál olívaolajat adunk hozzá, és annyi tejport, hogy kenhetően pépes legyen. Megtisztított arcbőrre felvisszük, majd 5 perc pihentetés után lemossuk.

Még 3 gyümölcsös pakolás videóval:

Eperrel >>

Dinnyével >>

Barackkal >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.