Írd be, mit keresel:

Kovi ubiból leves – a legjobb frissítő fogás

A nyár egyik kikerülhetetlen és kötelező darabja a kovászos uborka, ami jóval több, mint egyszerű savanyúság. Jól behűtve önmagában is isteni, sok nyári fogás elképzelhetetlen nélküle, de még frissítő levest is készíthetünk belőle, főzés nélkül, pofonegyszerűen.

Cookta - 2023.07.18.
Kovi ubiból leves – a legjobb frissítő fogás

A kovi ubi igazi nyári slágerétel, a lecsóhoz hasonlóan nem telhet el egyetlen hét sem nélküle a meleg hónapokban. Házilag is könnyedén elkészíthető, de piacon is beszerezhető, remek kísérője a grillezett és bográcsos fogásoknak, sült kolbásznak, halnak, pörköltnek és paprikás krumplinak, de még akár hideg vacsorák, szendvicsek, kencék mellé is ideális.

A kalóriaszegény és egészséges kovászos uborkából hűsítő levest is készíthetünk, mégpedig főzés nélkül, ami nem elhanyagolható érv mellette a forró napokon. Elég hozzá egy botmixer, kefir vagy joghurt, egy kis fokhagyma és kapor, és máris nekiállhatunk, illetve hogy ne legyen túl savanyú, csak kellően savanykás és üdítő, érdemes némi nyers uborkával is gazdagítani a levest.

Koviubi-krémleves

Hozzávalók:

  • 4 közepes kovászos uborka
  • 1/2 kígyóuborka
  • 2,5 dl kovászos lé
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 3 dl kefir
  • 1 kerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor

Elkészítés: A kovászos uborkát és kígyóuborkát apróra kockázzuk, 1-1 marékkal félreteszünk belőlük, majd a többit egy tálba tesszük, hozzáreszeljük a fokhagymát, felöntjük a hideg alaplével és a kefirrel, és botmixerrel krémesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, a félretett kockázott uborkákat, és annyi kovászos levet, hogy ízlésünknek megfelelően kellően savanykás legyen.

Hűtőben 1-2 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalhatjuk előételnek levesként, vagy csak úgy, frissítőnek is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.