Írd be, mit keresel:

Gyömbéres-narancsos jégkrém mindenmentesen és nagyon egyszerűen

Valószínűleg nemcsak nálunk slágerdesszert mindenféle fagyi és jégkrém, hiszen a jeges édességért kicsik és nagyok is rajonganak. Mi nem boltban vesszük, hanem magam gyártom, és igyekszem egészségesen, cukormentesen készíteni, mert elég nagy mennyiségben fogy nálunk.

Cookta - 2017.07.26.
Gyömbéres-narancsos jégkrém mindenmentesen és nagyon egyszerűen

Egészséges jégkrémet készíteni igazán nem ördöngösség, pár perc munka csupán, ha van egy turmixgépünk, némi gyümölcsünk. Tulajdonképpen nincs más dolgunk, mint egy sűrű turmixot készíteni, majd ezt jégkrémformába adagolni és lefagyasztani. 

A gyümölcsöket lehet variálni, különféle növényi tejekkel hígítani, selymesíteni, vaníliával, gyömbérrel, fahéjjal ízesíteni. Készítettem már sokfélét, eddig a kókuszos-áfonyás és az őszibarackos-epres változatot osztottam meg veletek, most pedig egy gyömbéres-narancsos cukormentes és vegán változatot hoztam. Nagyon finom, biztos sikert arat!

Forrás:
Színek és virágok

Gyömbéres-narancsos jégkrém

Hozzávalók:

  • 2 őszibarack
  • 1 narancs
  • 1 bögre mandulatej
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • 1 kiskanál reszelt gyömbér

Elkészítése: Hámozzuk meg a narancsot és az őszibarackokat, távolítsuk el a magokat is. A hozzávalókat tegyük turmixgépbe, és pépesítsük krémessé. Öntsük jégkrémformákba, és már mehet is a fagyasztóba, kb. 1 óra múlva helyezzük bele a jégkrémpálcikákat is. Nagyjából 5-6 óra alatt elkészül. 

Fogyasztás előtt egy pillanatra tegyük forró víz alá, így könnyedén kiemelhető a formából.

Forrás:
Színek és virágok

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.