Írd be, mit keresel:

Töltött paprikacsónakok diétásan, sütőben sütve

A piacokon egyre többféle húsos paprika jelenik meg, a hazai termelők is szívesen kezdik termeszteni a változatos fajtákat, amelyek nagyon is kedvelik a hazai földet és időjárást. A szabadföldi, zamatos paprika nyersen, lecsóban is fantasztikus, de meg is tölthetjük, akár többféle módszerrel.

Cookta - 2023.07.28.
Töltött paprikacsónakok diétásan, sütőben sütve

A nálunk klasszikusnak számító paradicsomos szószban főtt töltött paprika sokak nyári kedvence, de vannak, akik nem szeretik a főtt paprika állagát és az édes paradicsomszószt. Viszont sütőben is készülhet töltött paprika, ami egészen más állagú, szószt sem igényel, és akinek a gyomra nem bírja a paprika héját, könnyedén lehúzhatja.

Forrás: iStock

Az alábbi változat egy szénhidrátszegény, nagyon egyszerűen összeállítható fogás, csupa íz és illat. A szaftos és omlós töltelék nem a hagyományos módszerrel készül, nincs benne rizs, csak sovány csirkemell, tejföl és reszelt sajt, ettől lesz finom puha és szaftos. Fűszerként az alap hagyma és fokhagyma mellé mustár is került, mint a fasírtba, valamint kakukkfű – de ez utóbbi akár más zöldfűszerre, bazsalikomra, tárkonyra, rozmaringra vagy provence-i keverékre is cserélhető.

Sült töltött paprika

Hozzávalók:

  • 5 nagyobb húsos paprika
  • 3 csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • kevés olívaolaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát finomra vágjuk, és 1-2 evőkanál olajon megdinszteljük, majd félretesszük.

A csirkemellfilét felkockázzuk, és egy késes aprítóban pépesítjük, keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, és annyi tejfölt, amennyivel jól formázható masszát kapunk.

A paprikákat megmossuk és félbevágjuk, púposan megtöltjük a csirkés masszával, és egy tepsibe vagy sütőtálba rakjuk, 1,5 dl vizet öntünk alá. Aki szereti a csípőset, egy kis hegyes erős paprikát karikázhat mellé…

Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük, időnként meglocsolva a szaftjával.

Petrezselyemmel meghintve, salátával tálaljuk.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.