Írd be, mit keresel:

Elronthatatlan és isteni: sajttorta gyümölcsösen

A házi készítésű ünnepi tortáktól sokan tartanak: nem sikerül, nem lesz se szép, se kellően finom, jön a csalódás, az ünnepből így egészen biztosan dráma kerekedik. Az a jó hír, hogy vannak elronthatatlan receptek, amiket kezdők sem tudnak elszúrni, mert annyira egyszerűek - már ha pontosan követik és betartják a mennyiségeket és a recept menetét. Épp ilyen ez a sütés nélküli gyümölcsös, szuperkrémes sajttorta. Szerintünk nem is lehet neki ellenállni...

Cookta - 2023.07.29.
Elronthatatlan és isteni: sajttorta gyümölcsösen

A sajttorta mindig sikert arat, és mivel ez egy keverem-kavarom változat, amit csak hűteni kell, a sütőt, mint veszélyességi faktort ki is iktathatjuk. A sütés nélküli tortáknál a zselatin lehet még elrettentő alapanyag, nem olvad fel, csomós marad… De ebben zselatin sincs, mégis tökéletes állagú lesz, mégpedig a krémsajt, a sűrű görög joghurt és a tejszínhab fúziójának köszönhetően. A tejszínhabnál pedig csak arra kell figyelni, hogy jó hideg és zsíros legyen a tejszín, akkor biztosan szép habosra felverődik.

Ehhez a világbajnok sajttortához az alapanyagok bármelyik élelmiszerboltban beszerezhetőek, de érdemes még egy kanyart tenni a zöldségeshez vagy a piacra gyümölcsért, mert nemcsak finomabbá teszi a tortánkat, de úgymond „öltözteti” is. A legegyszerűbb és legmutatósabb dekor ugyanis a gyümölcs, csak úgy rászórva vagy csinosan elrendezve, többféléből színesebben, egy részét pépesítve, szószként rálocsolva – rengeteg a lehetőség és a kombináció. A friss áfonya és a málna például tökéletes páros a torta tetejére, de akár fagyasztott gyümölccsel is lehet próbálkozni.

Forrás: iStock

Elronthatatlan sütés nélküli sajttorta

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

  • 15 dkg zabkeksz
  • 8 dkg olvasztott vaj

A krémhez:

  • 25 dkg natúr krémsajt (legjobb a klasszikus Philadelphia)
  • 25 dkg görög joghurt
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 15 dkg áfonya
  • maréknyi málna

Elkészítés: A zabkekszet egy késes robotgépben finomra őröljük, majd az olvadt vajjal összedolgozzuk, és a morzsás keveréket egy kapcsos tortaforma aljába egyenletesen lenyomkodjuk az ujjainkkal vagy egy pohár talpával. Hűtőbe tesszük, amíg a sajtos réteg elkészül.

A jól behűtött tejszínhabot habbá verjük, amikor kezd keményedni, a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. A krémsajtot és a görög joghurtot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és jó simára keverjük, majd fellazítjuk 2-3 kanál tejszínhabbal, végül beleforgatjuk a tejszínhabot is.

A selymes krémet a kekszes alapra öntjük, a formát finoman a munkapulthoz ütögetjük, hogy szép sima legyen a teteje, és hűtőbe tesszük legalább 5 órára, hogy szeletelhetővé dermedjen, összeálljon.

Tálalás előtt az áfonya felét botmixerrel pépesítjük, a kapcsos formából kiszabadított torta tetejét megkenjük vele, majd megpakoljuk a maradék gyümölcsökkel, és szeletelve tálaljuk.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.