Írd be, mit keresel:

Frissítő cukkinisaláta marinálva, mentával

Sokszor gondban vagyok, hogy a grill- vagy éppen a sütőben sült húsok mellé milyen salátát készítsek, de gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Cukkinisalátát már többször is készítettem, nagy kedvenc nálunk, de most valami új ízre vágytunk. 

Cookta - 2017.07.31.
Frissítő cukkinisaláta marinálva, mentával

A kert eláraszt a zsenge cukkinikkel, amiből most nyersen készült ízletes saláta, egyszerűen, mégis különlegesen, marinálva. A cukkinit és a lila hagymát egyszerűen csak nyakon öntöttem egy fehérborecetes-mézes dresszinggel, majd fóliával lefedve hagytam, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Forrás:
Kard Éva

Mivel a dresszing cukrot nem, csak egy kis mézet tartalmaz, így ezt a salátát a savanykásabb ízek kedvelőinek ajánlanám. Nagyon üdítő a mentának köszönhetően, sültek, grillezett fogások mellé nagyon jól illik a friss ízeivel.

Forrás:
Kard Éva

Marinált, mentás cukkinisaláta

Hozzávalók:

  • 1 db zsenge zöld cukkini
  • 1 db zsenge sárga cukkini
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 kisebb csokor menta
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál magos dijoni mustár
  • 2 evőkanál kukoricacsíra-olaj 
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • csipet só

Elkészítés: A cukkinit egy zöldséghámozóval vékonyra szeleteljük fel. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és szintén vékonyan szeleteljük fel. A mentát vágjuk fel apróra.

A mézhez adjuk hozzá az borecetet, a magos mustárt, egy csipet sót, az olajat, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük rá a vékonyra felszeletelt cukkinire és lila hagymára, szórjuk meg az apróra vágott mentával, majd kézzel óvatosan forgassuk össze.

Ezután fedjük le a tálat folpack fóliával, és hagyjuk legalább fél órát állni, de az sem baj, ha tovább áll, hogy az ízek jól összeérjenek.

Az elkészült cukkinisalátát ízlés szerint kínálhatjuk grill- és sült húsokhoz.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.