Írd be, mit keresel:

Gordon Ramsay egyszerű nyári desszertje, ami tényleg ellenállhatatlan

Gyors, gyümölcsös, egyszerű, mégis villantós és tökéletes nyári desszert – az ördögi Gordont ismerve ez nem meglepő, de mindig rácsodálkozunk, mennyire frappánsan készíthető különlegesen finom édesség.

Cookta - 2017.07.31.
Gordon Ramsay egyszerű nyári desszertje, ami tényleg ellenállhatatlan

Forró nyári napokon nem nagyon kívánkozik bekapcsolni a sütőt, pár perc a tűzhely mellett még belefér, és így is készülhet isteni desszert. Zamatos és lédús őszibarack egy kis cukorral karamellizálva, rummal meglocsolva, flambírozva… Ennél jobb nem is kell, de egy kis citrushéjjal elkevert édes tejszínhabbal és ropogós keksszel rétegezve végképp a tökéletességig fokozható.

Tálalhatjuk tányérdesszerként, mint Mr. Ramsay, de akár pohárdesszertnek is egymásra rétegezhetjük a könnyű habot, a szaftos gyümölcsöt és ropogós kekszet, mindenképpen mennyei lesz. A videóban jól követhető a készítés menete, alatta pedig jön a részletes recept.

Objektum doboz

Rumos karamellizált barack

Hozzávalók:

  • 4 őszibarack
  • 4 evőkanál cukor
  • diónyi vaj
  • 5 cl rum
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 citrom vagy lime leve
  • 4 nagy vagy maréknyi omlós vajas keksz

Elkészítés: A barackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd cikkekre vágjuk.

A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott barackot, óvatosan összeforgatjuk, majd diónyi vajat adunk hozzá. Ha felolvadt, meglocsoljuk a rummal, meggyújtjuk, vagyis flambírozzuk, majd levesszük a tűzről.

A jól lehűtött tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citrom vagy a lime reszelt héját, összeforgatjuk.

A kekszet poharakba vagy tálkákba morzsoljuk – vagy ha nagy vajas kekszünk van, akkor tányérra tesszük –, elosztjuk rajtuk a barackot, meglocsoljuk a karamellel, a tetejükre kanalazzuk a citrusos tejszínt. Ha még meleg a barack, azonal tálaljuk, ha hagytuk kihűlni, akár később is tálalható, vagyis akár elő is készíthetjük ezt a finom desszertet.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.