Írd be, mit keresel:

Joghurtos csirkemell fűszeresen, alakbarát változatban

Sovány csirkemell, joghurt, brokkoli és némi fűszer, minden egyben is van egy alakbarát, szószos-szaftos, ízletes fogáshoz, ami ráadásul alig fél óra alatt elkészül.

Cookta - 2017.07.31.
Joghurtos csirkemell fűszeresen, alakbarát változatban

A joghurtot viszonylag ritkán használjuk ragukhoz, inkább tejszínnel vagy tejföllel krémesítjük a szószos fogásokat. Nyáron érdemes néha joghurtra váltani, mert frissítőbb, üdébb a savanykásabb joghurt. Ebbe a mártásba most citrom is került, így igazán nyárias és könnyű fogás, amit ízlés szerint egy kis csilivel is érdemes megbolondítani, természetesen annak függvényében, mennyire kedveljük-bírjuk a csípőset…

A diétába is beilleszthető fűszeres-brokkolis csirkét önmagában is fogyaszthatjuk, de köretnek készíthetünk mellé párolt rizst vagy kölest, jó hozzá a kuszkusz vagy a bulgur is, a lényeg, hogy a fűszeres szaftot felvegye a köret.

Brokkolis csirkefalatok fűszeres joghurtos mártásban

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 nagy fej (50 dkg) brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csilipaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 dl joghurt
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, a brokkolit apró rózsákra szedjük. A szárát vastagon meghámozzuk, hogy megszabadítsuk a fás részektől, a zsenge belső részt felkockázzuk.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, fehéredésig kevergetjük a csirkemellet, majd hozzáadjuk a brokkolit, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel, és lefedve 8-10 percet pároljuk. 

Ezután hozzáadjuk a citrom levét, a finomra vágott fokhagymát és a csilit, beleöntjük a joghurtot és a kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítőt. Óvatosan összeforgatjuk, forrástól számítva 2-3 perc alatt besűrítjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.