Írd be, mit keresel:

Tojásos lecsó kicsit másképp – sütőben sütve

A szabadföldi zamatos paradicsommal és a vastagabb húsú paprikával nem lehet betelni, nyersen, csak úgy beleharapva is isteni, a szezonban pedig gyakran készül belőlük lecsó. Ezer variációja van, most éppen sütőben készült – más, mint a főzött, igazán aromás, isteni!

Cookta - 2023.08.01.
Tojásos lecsó kicsit másképp – sütőben sütve

A lecsó az egyszerűtől a rafináltig nagyon sokféle lehet, és nem is árt variálni, hogy egész nyáron változatosan élvezhessük a hagyma-paprika-paradicsom alapokon nyugvó zseniális fogást. Most egy egyszerű sütős változatot próbáltunk ki, amiben húsos kápia paprika, lédús paradicsom, édes főzőhagyma, egy nagy csipet morzsolt majoránna, kis só, bors és olaj adja az alapot, a tetejére pedig az utolsó pár percben tojás kerül.

Nem a klasszikus, tocsogós és szaftos állagú, de nagyon aromásra sülnek a zöldségek, kicsit roppanós marad a hagyma és a paprika, míg a paradicsom és a tojás krémes. Egy szelet friss vagy pirított kenyérrel istenien finom, jól tunkolható, egészséges, könnyű fogás. Reggelinek, ebédnek, vacsorának is ideális, érdemes kipróbálni!

Tojásos lecsó másképp, sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 4 kápia paprika
  • 4 érett paradicsom
  • 1 nagy fej édes főzőhagyma
  • 4 tojás
  • 2 nagy csipet morzsolt majoránna
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát megpucoljuk, először félbe, majd szálasra vágjuk. Egy zacskóba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majoránnát és az olajat, és a zacskó száját összefogva alaposan összerázzuk.

A zöldségeket egy tepsibe, sütőtálba vagy jénaiba öntjük, és 180 fokos sütőbe toljuk, 20 percig sütjük, közben egyszer a zöldségeket összeforgatjuk.

A sült zöldségek közé egy kanállal kis mélyedéseket formázunk, majd a tojásokat beleütjük, és még 5 percre visszatoljuk a sütőbe – ha keményebben szeretjük a tojást, akkor ráhagyhatunk néhány percet.

Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk, akár maradék párolt rizzsel is nagyon finom könnyű, nyári fogás.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.