Írd be, mit keresel:

Csibefasírt diétásan, zabosan – sütőben sütve

A fasírt megunhatatlan és minden alkalomra jó fogás, a fűszerezését könnyedén nyárira hangolhatjuk, és jó néhány kalóriát is kispórolhatunk belőle, ha például csirkemellből készítjük, zsemle és kenyér nélkül, sütőben sütve. Nagyon finom puhára és szaftosra sül, most illatos zöldfűszerekkel készült.

Cookta - 2023.08.04.
Csibefasírt diétásan, zabosan – sütőben sütve

A sovány csirkemell az egyik legkedveltebb húsféle, különösen a diétázók vagy egészségtudatos étrendet követők körében, azért rá is lehet unni, így nem árt variálni. Egy késes robotgéppel pépesítve pár perc alatt rendelkezésre áll belőle a darált hús, amiből isteni kis húspogácsákat készíthetünk. Ideális egy nagy adag saláta mellé, főzelékre feltétnek, de akár buciba téve „hamburgeresíthetjük” is.

Készülhet hagyományos fűszerezéssel is, de aktuális kedvencünk a frissebb, üdébb, nyárias változat – zöldfűszerekkel és citrommal. Elhagytuk belőle a vízbe vagy tejbe áztatott zsemlét, kenyérbelet, helyette egy kevés darált zabpehely került bele, amitől a massza eleinte lágy, de a pihentetés és a sütés során is szilárdul, kívül ropogós, belül finom szaftos lesz.

Forrás: iStock

Az olajos sütés helyett sütőben sül, a formázáskor azért érdemes olajos kézzel dolgozni, mert így ropogósabb lesz a fasírtok külseje, viszont nem szív magába felesleges zsiradékot.

Zöldfűszeres csirkefasírt

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 citrom
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • kevés olaj

Elkészítés: A zabpelyhet egy késes robotgépbe tesszük, és finomra daráljuk. A csirkemellet felkockázzuk, és a késes robotgéppel pépesítjük. Tálba tesszük, hozzáadjuk az összetört zabpelyhet, a tojást, hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk fél citrom levét. A mustárral, a finomra vágott petrezselyemmel, a bazsalikommal és a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük, alaposan összedolgozzuk. Fél órát – vagy akár egy egész éjszakát – pihentetjük.

Olajos kézzel húspogácsákat formázunk a masszából, sütőpapírral fedett tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőbe tesszük, 15 percig sütjük, majd megfordítjuk, és még 10 percig sütjük.

Salátával, párolt zöldségekkel vagy ízlés szerint más körettel tálaljuk.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.