Írd be, mit keresel:

Így válasszatok biztosan isteni görög- és sárgadinnyét!

A dinnyeszezon kellős közepén járunk, amikor is a legtöbb háztartás hűtői megtelnek dinnyével. Ilyenkor mindig adódik a kérdés: hogyan válasszunk tökéletes dinnyét? Az alábbiakban erre (is) kaphattok pár jó tanácsot.

Cookta - 2017.08.05.
Így válasszatok biztosan isteni görög- és sárgadinnyét!

Közel egy hónapja tart a dinnyeszezon, édeskés íze és lédús állaga miatt a dinnye hazánk egyik legkedveltebb gyümölcse, legyen szó akár görögdinnyéről, akár sárgadinnyéről. A tökfélék családjába tartozó, valójában a zöldségfélék közé sorolható termés nagyon jó vitaminforrás, gazdag A-, B6- és C-vitamin-tartalma biztosítja az egészséges bőr, a kitűnő látás, valamint az erős immun- és idegrendszer fenntartását, ezenkívül hozzájárul a napi folyadékbevitelhez és segíti az emésztési folyamatokat is.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részvételével a közelmúltban indult az idei dinnyefogyasztást ösztönző kampány, amihez a METRO áruházlánc is csatlakozott. A kampány népszerűsítésére a vállalat készített néhány infografikát, amely összefoglalja a dinnye kedvező élettani hatásait, elárulja, miként tudjuk kiválasztani az érett példányokat, valamint további érdekes információkat a közkedvelt gyümölcsről.

Forrás:
METRO

Tudtátok?

  • A görögdinnye valójában nem is görög.
  • Magyarországon több mint 17-féle görögdinnye terem.
  • A dinnye igen hasznos vitaminforrás.
  • A dinnye koleszterin-, zsír- és sómentes. 
  • Hatékony lehet a rák, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében.

További infografikák és érdekességek a dinnyékről >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.