Írd be, mit keresel:

Gyors és egyszerű sós lepényke, ami nyáron a legfinomabb

Könnyű, nyári, gyors és egyszerű, egy adag salátával tökéletes vacsora, de előételnek, vendégvárónak is remek. A lepénykék hamar elkészülnek, a napérlelte, aromás és illatos szabadföldi paradicsom és a kecskesajt duója igazán ellenállhatatlanná teszi.

Cookta - 2022.08.07.
Gyors és egyszerű sós lepényke, ami nyáron a legfinomabb

Igazán kevés alapanyagból készül, de abból viszont érdemes jó minőségűt választani, gondolunk itt elsősorban a zamatos, érett paradicsomra, hiszen ez adja a lepény lényegét. Ehhez jön a készen kapható leveles tészta, amiből ma már nagyon finomakat találunk, illetve egy kis kecskesajt. Aki nem szereti ennek a sajtfélének a jellegzetes „kecskés” ízét, használhat fetát vagy rokfortot, esetleg más sajtot, de mindenkit rábeszélnénk a kecskesajtos változatra, mert ezzel igazán különleges és finom.

A lepényekben egy kis csavar még a mézes-mustáros kence, ami a paradicsomok alá kerül: istenien passzol az édes és pikáns ízvilág ehhez a kombinációhoz, miközben pofonegyszerű. Ha salátát készítünk mellé, akkor azt is érdemes mézes és mustáros, citromlével és olívaolajjal elkevert öntettel meglocsolni, tökéletes lesz az összhatás.

Paradicsomos-kecskesajtos lepénykék

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 közepes paradicsom vagy 2 marék koktélparadicsom
  • 10 dkg kecsksajt
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 csipet kakukkfű
  • kevés olívaolaj
  • pár levél bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés: A leveles tésztát kiterítjük, téglalapokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 

A mustárt és a mézet összekeverjük, megkenjük vele a tésztalapokat, meghintjük a kakukkfűvel.

A paradicsomot vékonyan felszeleteljük, ha koktélparadicsomokat használunk, akkor félbevágjuk, majd a tészták tetején elosztjuk. Rámorzsoljuk a sajtot, sózzuk, borsot őrölünk rá, megcsepegtetjük olívaolajjal, és 180 fokos sütőbe toljuk, ahol 15–20 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve forrón, langyosan és hidegen is tálalhatjuk, pár levél bazsalikommal meghintve.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.