Írd be, mit keresel:

Frissítő fitt desszert – ez a dinnyepizza!

A mézédes görögdinnyével képtelenség betelni, jól behűtve az egyik legjobb frissítő és folyadékpótló, amit csak el lehet képzelni, és magában elfalatozva is mennyei. Ám ha vendégeket várunk egy kerti partira, akkor nem túl fantáziadús szimplán csak felkozkázva kínálni, készítsünk belőle inkább pizzát!

Cookta - 2023.08.09.
Frissítő fitt desszert – ez a dinnyepizza!

Nagyon mutatós és ötletes, a pizzák között pedig valószínűleg ez a legegészségesebb változat, a kövér, gömbölyű dinnyék körszeletekbe vágva pedig szinte kínálják magukat, hogy pizzaszeleteket imitáló desszertté alakuljanak, és csak a fantáziánk szabhat határt, hogy mi kerüljön rá feltétnek.

A legegyszerűbb, ha friss gyümölccsel kirakjuk, pár szem áfonya, szeder is már nagyon csinossá és csábítóvá teheti, de egy meghámozott és felszeletelt kivivel, vékony cikkekre vágott kajszival vagy nektarinnal is nagyon mutatós és finom. Aki szeret ételdíszítéssel, komponálással foglalatoskodni, az geometrikusan is kirakhatja a körcikkeket, de ez a jópofa desszert akkor is mutatós, ha egyszerűen csak lazán rászórjuk a gyümölcsöket.

Forrás: iStock

A gyümölcsökön túl megszórhatjuk egy kis „reszelt sajttal”, pontosabban imitálhatjuk egy kis kókuszreszelékkel, esetleg reszelhetünk rá fehér csokoládét, vagy éppen meghinthetjük egy maréknyi szeletelt mandulával vagy aprított dióval, mogyoróval…

Forrás: iStock

Ha ez még mindig túl szimplának tűnik – nem az! –, akkor a dinnyés pizzánkat meglocsolhatjuk egy kis vaníliás cukorral elkevert natúr joghurttal, esetleg csokiszósszal is, és még így is az egészséges kategóriában maradunk.

Forrás: iStock

Ha vagányabb, a gasztronómiára nyitottabb vendégeket várunk, akkor szuper előétel a fetás-zöldfűszeres dinnye, ami egyszerre frissítő és izgalmas, nem mellesleg a legegyszerűbben elkészíthető előétel, és lehet, hogy sokaknak meglepő, de a sós feta és a mézédes dinnye mennyeien kiegészíti egymást. Fűszerként pedig a menta, a bazsalikom és a kakukkfű is nagyon jól illik hozzá.

Forrás: iStock

Dinnyézésre fel!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.