Írd be, mit keresel:

5 isteni turmix a karcsúbb alakért

A turmixok és smoothie-k tökéletes napindítók, de ha szeretnénk néhány kilótól megszabadulni, akkor érdemes olyan zöldségeket és gyümölcsöket kombinálni, amelyek segítenek vízhajtásban és a puffadás megszüntetésében. 5 olyan turmixot mutatunk, amelyek ezeket tudják, ráadásul finomak is.

Cookta - 2017.08.13.
5 isteni turmix a karcsúbb alakért

A karcsúsodást semmilyen varázsturmix nem hozza meg önmagában, ne is áltassuk magunkat. De ha 3-4 napot rászánunk arra, hogy reggel és délben egy nagyobb adag turmixot iszunk, késő délután pedig csak egy könnyű salátát, akkor ezekkel az italokkal és módszerrel bizony búcsút inthetünk 2-3 kilónak, valamint laposabb hassal, a vízvisszatartás és a puffadás megszűnésével is számolhatunk.

Ananász-mangó-banán

Vízhajtó és emésztést felpörgető hatása miatt érdemes a káliumban gazdag gyömölcsöket kombinálni, mint amilyen a banán és a mangó. Kihajtja a vizet a szervezetből, a vitaminokban és rostokban gazdag ananásznak köszönhetően pedig megszűnik a puffadás, fokozódik az anyagcsere.

A recept: 1 banánt, 10 dkg friss ananászt és fél mangót turmixba teszünk, felöntjük 1,5 dl vízzel, krémesre turmixoljuk, jégkockával hűsítjük, azonnal fogyasztjuk.

Alma-uborka-madársaláta-menta

Szinte semmi kalória, rengeteg klorofil és vitamin, energetizáló és fogyasztő hatású ez a smoothie. A pektinben gazdag alma stimulálja az anyagcserét, a zöld madársaláta és az uborka nem csak antioxidáns klorofilben, de vitaminokban is gazdag, a menta szintén frissít és élénkít, nemcsak fogyasztáskor, hanem az emésztést is segíti.

A recept: 1 almát és 1/2 kígyóuborkát felkockázunk, 1 nagy marék madársalátával, 3 ág mentával, 3 dl vízzel és 1 kávéskanál almaecettel vagy borecettel krémesre összeturmixoljuk, apró kortyokban fogyasztjuk.

Sárgadinnye-görögdinnye-uborka

Mindhárom alapanyag hatalmas víztartalommal bír, könnyen eltelít, erős vízhajtó hatással bírnak. A dinnyék tele vannak káliummal, jótékonyan hatnak az anyagcserére, és bár viszonylag magas a cukortartalmuk, az uborka ezt tökéletesen ellenpontozza.

A recept: 1/2 kígyóuborkát, 1/2 sárgadinnyét és 1 nagy szelet kimagozott görögdinnyét felkockázunk, turmixba tesszük, hozzáfacsarjuk 1 citrom levét, és simára turmixoljuk. Jégkockával hűsítőnek is ideális.

Paradicsom-joghurt-citrom

A bélflóra egyik legjobb segítője az élőflórás sovány joghurt, ami nemcsak az emésztést serkenti, de a puffadás megszínésében is segít. A rostokban és vitaminokban gazdag szabadföldi paradicsommal remek párost alkotnak turmixban is, szinte könnyű, nyári levesnek is mondhatnánk. Frissít és finom, még ha kicsit szokatlan a pikáns paradicsomos turmix!

A recept: 1 szép, nagy paradicsom héját lehúzzuk, húsát felkockázzuk, turmixgépbe tesszük 2 dl sovány joghurttal és 1 dl vízzel. 2 ág kakukkfű levélkéit, 1/2 citrom levét, néhány csepp Tabascót adunk hozzá, és krémesre, habosra összeturmixoljuk. Jó hidegen fogyasztjuk.

Mangó-banán-spenót-mandulatej

A zsenge bébi spenót gazdag méregtelenítő és lúgosító hatású klorofilban, magas az ásványianyag- és rosttartalma tökéletes kiegészítője a káliumban gazdag, emésztést segítő banánnak és mangónak, a mandulatej pedig simábbá, élvezetesebbé teszi az italt, a növényi tej értékes ásványairól nem is beszélve.

A recept: 2 marék spenótot, 1 banánt, fél mangót turmixgépbe teszünk, felöntjük 3 dl mandulatejjel, ízlés szerint tehetünk bele 1 evőkanálnyi chiamagot is, ettől laktatóbb és izgalmasabb is lesz a kis zselésedő magoknak köszönhetően. Krémesre összeturmixoljuk. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.