Írd be, mit keresel:

Tojásos lepénykék kolbásszal – ha a tükörtojás már unalmas

A tojásos reggeli a legtöbb esetben gyorsan elkészíthető, akár nagyobb társaság is jóllakatható vele, s valóban a reggeli étkezés középpontjává válhat. A klasszikusnak számító tojásételek, mint a lágy tojás, a kemény tojás, a tükörtojás vagy a rántotta egy idő után – az összes csűrés-csavarás ellenére – elvesztik a vonzerejüket, ilyenkor érdemes bedobni valami mást. 

Cookta - 2017.08.19.
Tojásos lepénykék kolbásszal – ha a tükörtojás már unalmas

A tojás és a leveles tészta nagyszerű párost alkotnak, néhány kis kiegészítővel pedig egyszerű, de nagyon finom fogás kerekedhet a frigyükből. Természetesen nem csak reggelire, hanem vacsorára vagy vendégvárónak is készíthetjük a tojásos lepénykét, de egy salátával kiegészítve ebédnek is beillik.

A tojás alá most mustárral elkevert tejföl került, mellé pedig karikázott kolbász, de ízlésünk, hangulatunk és a hűtőnk kínálata szerint szinte bármit rakhatunk az egyszemélyes lepényekbe. Megkenhetjük a tésztát pesztóval vagy krémsajttal, a kolbász helyett vagy mellett tehetünk bele vékonyra szelt cukkinit, paprikát, paradicsomot, esetleg sonkát vagy szalámit – elrontani nem lehet!

Tojásos lepénykék kolbásszal

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 6 tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1/2 szál füstölt kolbász
  • só, bors

Elkészítés: A leveles tésztát kiterítjük, és 6 egyforma téglalappá vágjuk. Egy hegyes és éles késsel körben kb. fél centis keretet készítünk úgy, hogy a késsel bevágjuk, a belsejét villával megböködjük minden tésztalapnak.

A tejfölt és a mustárt összekeverjük egy tálkában, a tészták belsejét megkenjük vele, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 190 fokos sütőben 5 percig elősütjük, hogy a pereme megemelkedjen. Közben vékonyan felkarikázzuk a kolbászt. 

A tepsit kivesszük a sütőből, mindegyik lepénykére 1-1 tojást ütünk, kolbászkarikákat teszünk mellé, sózzuk és borsozzuk, és 10-12 percre visszatoljuk a sütőbe, attól függően, mennyire átsülten szeretjük a tojást.

Aprított petrezselyemmel meghintve, ízlés szerint friss zöldségekkel, paradicsommal, paprikával, esetleg salátával tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.