Írd be, mit keresel:

Töltött cukkini füstös falatkának, 3 alapanyaggal

Kerti partikra, grillezéshez mindig jól jönnek az egyszerű, mutatós és ízletes falatkák, amelyek felvezetik a fő fogást. A különféle mártogatósok és kencék mellett jól mutat és nagyon finom alternatíva ez a pofonegyszerű cukkinitekercs is – érdemes kipróbálni!

Cookta - 2023.08.23.
Töltött cukkini füstös falatkának, 3 alapanyaggal

Tényleg csak három alapanyag kell hozzá – cukkini, bacon és görög joghurt –, egy serpenyő és egy ügyes kis konyhai kütyü, a zöldséghámozó, amivel a zsenge cukkinit szép vékony szeletekre vághatjuk. Ha először a bacont sütjük meg, majd ennek visszamaradt zsiradékában a cukkinit, akkor se sóra, se olajra nem lesz szükségünk, ráadásul minden kellemesen füstös ízt is kap.

A legegyszerűbb, ha friss, sűrű, krémes görög joghurttal töltjük meg a tekercseket, de krémsajtot is használhatunk, és persze kis kaporral vagy petrezselyemmel, fokhagymával vagy apróra vágott olívabogyóval, kaprival is ízesíthetjük a krémes tölteléket. Sokféle módon variálható, egyszerű és nagyszerű, frappáns recept!

Cukkinitekercs baconnel

Hozzávalók:

  • 2 zsenge cukkini
  • 12 szelet bacon
  • 15 dkg görög joghurt vagy krémsajt

Elkészítés: A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és zöldséghámozóval – vagy egy nagyon éles, vékony pengéjű késsel – hosszában vékony csíkokra vágjuk.

Egy száraz serpenyőben a szeletelt bacont pár perc alatt megsütjük, majd egy tányérra kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon a cukkinikat is megsütjük.

A cukkiniszeletekre fél szelet sült bacont teszünk, megkenjük a görög joghurttal, feltekerjük, fogvájóval megtűzzük. Azonnal is tálalhatjuk, de jól behűtve, hidegen is nagyon finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.