Írd be, mit keresel:

3 őrült gasztrotrend, amitől cukorsokkot kapnánk

Miközben a világ egy része igyekszik környezettudatosan élni és egészségesebben táplálkozni, az angolszász országokban olyan cukorsokkos őrült trendek tűnnek fel a horizonton, hogy az ember alig hisz a szemének. Brutális turmixok, színes-szagos vattacukros fagyik és úgynevezett sellő-toastok az idei újdonságok, és őrült módon hódítanak!

Cookta - 2017.08.24.
3 őrült gasztrotrend, amitől cukorsokkot kapnánk

A freakshake nevű kalóriabombát legszívesebben szörnyturmixnak fordítanánk, és egyáltalán nem egy szokványos ital. A turmixot kiegészíti fagyi, öntet, ostya, gofri, szórás, de kerülhet rá fánk, édes pattogatott kukorica – minden, amit az édesszájúak szeretnek. Az ötlet állítólag Ausztráliából indult, és a közösségi média nyálcsorgató és egymást túllicitálni próbáló használói hamar fel is kapták. Hihetetlen kreációk készülnek, nézzétek csak…

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A cottoncandy icecream, vagyis a vattacukros fagyi is egy hibrid desszert, amiben a habkönnyű vattacukor, a selymes fagyi és a rászórt ropogós extrák fúzionálnak, ráadásul a tölcsért körbevevő vattacukortól hatalmas lesz maga a desszert. Mindenesetre nagyon fotogén és népszerű, így ez is tarol a közösségi oldalakon.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A mermaid toast, vagyis a sellő-toast is mutatós, de meghökkentő hóbort. A pirítósokat kékes, zöldes, szivárványos krémsajttal kenik, márványosan vagy épp színátmenetesen, amihez spirulinát és más algaporokat használnak színezőként, és egészen elképesztő dekorációkat képesek varázsolni egy szelet kenyérből. Ismerve az alga ízét, nem biztos, hogy beleharapnánk…

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ti kipróbálnátok valamelyiket?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.