Írd be, mit keresel:

Őszibarackos smoothie, ami felpörget – egy kis trópusi beütéssel

A különféle turmixok a legjobb napindítók, istenien finom vitaminbombák, lendületet adnak az egész napra. Most a szezon kedvence, az őszibarack mellé egy kis trópusi gyümölcs is került ebbe az alakbarát és istenien finom italba.

Cookta - 2023.09.02.
Őszibarackos smoothie, ami felpörget – egy kis trópusi beütéssel

A mézédes és lédús őszibarackhoz nagyon jól illik a mangó, ez a különleges aromájú trópusi gyümölcs, ami önmagában túl intenzív és elég drága is lenne smoothie-nak. És ha már trópusi, akkor egy kis narancslé került bele hígítás gyanánt, hogy iható állagot kapjanak a pépesített gyümölcsök, valamint kókuszkrém, hogy kellően selymes legyen.

A vitaminban és rostokban gazdag gyümölcsös ital önmagában is lendületet ad, de érdemes még egy kicsit csavarni rajta: tehetünk bele egy kis gyömbért és lenmagot, mert mindkettő jótékonyan hat az anyagcserére, mondhatjuk úgy is, felpörgeti, a puffadást pedig megszünteti. Így akinek ilyen jellegű gondjai vannak, mindenképpen próbálja ki akár más gyümölcsökkel is a gyömbér és a lenmag reggeli használatát.

Trópusi smoothie barackkal és mangóval

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 mangó
  • 4 érett őszibarack
  • 2,5 dl narancslé
  • 1 dl kókuszkrém
  • 1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál lenmag
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés: A barackot megmossuk, kimagozzuk, és turmixgépbe kockázzuk. A mangót meghámozzuk, a húst levágjuk a magról, és a barackhoz adjuk, 1 evőkanálnyi lenmagot is mellé szórunk, majd alaposan összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, 1/2 citrom kifacsart levét, felöntjük 2,5 dl narancslével és 1 dl kókuszkrémmel, és tovább mixeljük.

Poharakba töltjük, és azonnal tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.