Írd be, mit keresel:

Pizza patisszonból: egyszerűen nagyszerűt!

Az idei nyáron is sok termés volt a burjánzó patisszonbokron, így készült a mutatós kis csillagtökökből leves, főzelék, és ez az egyszerű, sült változat is, ami olyan, mint a pizza.

Cookta - 2017.09.06.
Pizza patisszonból: egyszerűen nagyszerűt!

Nagyon szeretjük a patisszont, szerencsére bőséggel terem is a kertben. Az összes tökféléhez hasonlóan kalóriaszegény és rostokban gazdag, nem mellesleg pedig nagyon változatosan használható a konyhában. Most a sütőben sütöttem „pizzának”, maga a patisszon helyetesítette a tésztát. Aki nem jut hozzá csillagtökhöz, zsenge tökkel is elkészítheti.

Forrás:
Kard Éva

A vékonyra szeletelt patisszonra került bacon, paradicsom és reszelt sajt, majd irány a sütő. Bő fél óra múlva pedig már a tányéron illatozott szép pirosra sülve. Az egyszerűsége ellenére pedig nemcsak finom, de laktató is.

Forrás:
Kard Éva

Patisszon (csillagtök)-pizza

Hozzávalók:

  • 1 db közepes, zsenge patisszon (csillagtök)
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 3-4 db paradicsom
  • 10 dkg edami sajt
  • őrölt színes bors
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A patisszont (csillagtököt) vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk kb. fél órát állni. A paradicsomot szintén szeleteljük fel, a sajtot reszeljük le.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg egy evőkanálnyi olívaolajjal.

Ezután helyezzük a tepsibe az alaposan lecsepegtetett patisszonszeleteket, majd mindegyikre tegyünk rá egy szelet bacont, 1-2 szelet paradicsomot, őröljünk rá színes borsot, szórjuk meg a reszelt sajttal, és spricceljük meg a maradék olívaolajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni, majd bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.