Hófehér, pedig csokis, selymes, könnyű krém ás puha piskóta kombója, bármilyen ünnepen megállja a helyét, pedig egyáltalán nem ördöngösség elkészíteni. Kókuszkedvelőknek nagyon ajánljuk!

Fehér csokival gazdagított piskóta, vaníliás-kókuszos tejszínhab és egy kis rum - ennyi kell csupán ehhez az ellenállhatatlanul finom, elegáns tortához. A tésztába a csoki reszelve - és nem olvasztva - kerül, így nem nehezíti el, viszont illatossá és puhává, szaftosabbá teszi a klasszikus piskótánál. Könnyű vele dolgozni, nem esik össze, isteni finom az illata, és a legnagyobb kihívás megvárni, míg kihűl a tészta.

A töltelék nagyon selymes és könnyű, nem kell főzni, hiszen csak egy kis mascarponével gazdagított tejszínhab, természetesen kókusszal és vaníliával ízesítve. A krém készítésekor arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy jó hideg legyen a tejszín és a mascarpone is, akár a keverőtálat is behűthetjük, és akkor biztosan nagyon szépen felverődik.

A torta összeállításánál a lapokra egy kis fehér rum is került, de ha gyerekek is esznek belőle, akkor ezt elhagyhatjuk, vagy megkenhetjük a lapokat egy kis málnadzsemmel - vagy eper-, áfonyalekvárral...

Kókuszos-fehércsokis torta

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg fehér csokoládé

A töltelékhez:

  • 5 dl tejszín
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1/2 dl fehér rum

Elkészítés: A csokis piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A cukrot hozzáadjuk a sárgákhoz, és jó habosra, egészen fehérre verjük, majd a tejet is hozzáöntjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, ezzel is simára keverjük. A fehér csokoládét apró lyukú reszelőn lereszeljük, és a masszába beleforgatjuk. Ezután 3-4 evőkanálnyi tojáshabbal fellazítjuk, majd a többi habbal óvatosan összeforgatjuk.

A piskótát kikent, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben légkeverés mellett kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával csekkoljuk, majd kivéve hagyjuk kihűlni, amikor már csak langyos, leemeljük a tortaforma peremét.

A töltelékhez a jól behűtött tejszínt tálba öntjük, hozzáadjuk a mascarponét, és elkezdjük habbá verni. Amikor kezd habosodni, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat és a habfixálót, és szép keményre verjük, végül a kókuszreszelék 2/3 részét is hozzáadjuk.

A kihűlt piskótát félbeváágjuk, mindkét vágott felületet meglocsoljuk a fehér rummal, majd a piskótát megtöltjük és bevonjuk a kókuszos habbal, meghintjük a félretett kókuszreszelékkel.

Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy kicsit összeérjen, majd szeletelve tálaljuk.