Írd be, mit keresel:

Nutella és fehércsoki folyékonyan – elronthatatlan likőrnek

A hűvös estékkel jönnek a bekuckózások és a kellemes, krémes és édes italok, a nyalakodni való likőrök ideje. Csajos csacsogós vagy mozizós estékre is ideális a desszertet is kiváltó isteni nutellás, fehércsokis "kontyalávaló" likőr, amiért szerintünk még a pasik is lelkesednek.

Cookta - 2023.09.17.
Nutella és fehércsoki folyékonyan – elronthatatlan likőrnek

Igazi nyilem-nyalom finomság ez az édes és krémes ital, méltó kihívója a házi Baileys-nek és a tojáslikőrnek, csak éppen nagyon csokisan, árnyalatnyi mogyorós beütéssel. Kókuszkrémmel készül, ami nagyon telt és gazdag ízt ad a kényeztető italnak, de ennek hiányában felforralt, majd lehűtött tejszínnel is elkészíthető.

Elronthatatlan finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes csinos kis üvegbe zárva, a receptet érdemes elmenteni a most még távolinak tűnő, de suttyomban nagyon is közelgő karácsonyra gondolva. Isteni finomság 10 perc alatt, ami ünnepi koccintásokkor is sikert arat!

Nutellás-fehércsokis krémlikőr

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 3 dl kókuszkrém
  • 4 dl rum
  • 3 evőkanál Nutella
  • 1 dl forró víz
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A csokoládét összetördeljük, és gőz felett egy tálban vagy mikróban 2×1 perc alatt megolvasztjuk. A Nutellát 1 dl forró vízzel elkeverjük.

Az összes hozzávalót turmixba öntjük, és 2-3 perc alatt összemixeljük, majd üvegbe töltjük, és legalább 12 órát a hűtőben érni hagyjuk.

Kis poharakba vagy kelyhekbe töltve kínáljuk, ízlés szerint jégkockát is tehetünk bele.

Hűtőben tárolva 2 hétig tökéletesen eltartható.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.