Azt már az ókori görögök is tudták, hogy az alkohol vágykeltő, boroztak is rendesen, gondoljunk csak a Bacchus-ünnepekre. Túlzásba azért nem szabad esni, mert éppen ellentétes lesz a hatás, de egy izgalmas koktél azért az intim együttléteket tényleg tüzesebbé tehetik.

A mixerek nemcsak az italokat, ízeket és kombinációkat ismerik, de a vendégeken pontosan láthatják és lemérhetik is a kevert koktélok hatását. Nem véletlen a Sex on the Beach vagy az Orgazmus-koktél elnevezése - ó, milyen beszédes -, de a vágykeltők névadójának ajánlott Afrodité-koktélé sem.

Vissza a görögökhöz és a nevezett istennőhöz, Afroditéhez, de csak egy pillanatra: a különféle vágyfokozók, vagyis afrodiziákumok az ő nevéhez kapcsolódnak. A mitológia szerint a tenger habjaiból született a szépség, a szerelem és a vágyakozás istennője, egy fésűkagykóban vagy osztrigában - mindkettőt erős vágykeltőként tartják számon -, és léptei nyomán a vágyakozást fokozó fűszerek, virágok, gombák - vagyis afrodiziákumok - sarkadtak.

Mi most nem gombázunk, nem varázsolunk fűszerekel, hanem 3 olyan koktélt mutatunk, ami otthon is könnyen elkészítető, és a mixerek szerint nagyon is jól segítik a szerelmet. Tudományos bizonyítékunk nincs, de egy próbát megér, mert mindegyik mennyei. :)

Afrodité Martini

Hozzávalók:

  • 7,5 cl Martini Bianco
  • 2,5 cl málnás vodka
  • 10-12 szem málna
  • jég

Elkészítés: A málnaszemeket shakerbe rakjuk, törőfával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a Martinit és a málnás vodkát, alaposan összerázzuk, majd átszűrjük Y-pohárba, citrommal díszítjük, jéggel kínáljuk.

Sex on the Beach

Hozzávalók:

  • 4 cl vodka
  • 2 cl barackpálinka
  • 1 cl friss citromlé
  • 10 cl narancslé
  • 6 cl áfonyalé
  • jég

Elkészítés: Az összes alapanyagot egy shakerbe öntjük, összerázzuk, majd jéggel töltött Y-pohárba öntjük, ízlés szerint koktélcseresznyével díszítjük.

Orgazmus koktél

Hozzávalók:

  • 5 cl Baileys
  • 2 cl kókuszkrém
  • 1 cl tejszín
  • jég

Elkészítés: A likőrt, a tejszínt és a kókuszkrémet shakerbe tesszük, alaposan összerázzuk, majd jégkockákra szűrjük.