Írd be, mit keresel:

Krémsajtos töltött csirkemell omlósan, mediterrán ízekkel

A csirkemell vitathatatlanul az egyik kedvenc alapanyag, kiadós, sovány, de csak akkor finom, ha nem száraz. Ha fűszeres krémsajttal töltjük, először pároljuk, majd sütjük, tökéletesen omlós és szaftos húst kapunk eredményül.

Cookta - 2022.09.30.
Krémsajtos töltött csirkemell omlósan, mediterrán ízekkel

A natúr krémsajt és a csirkemell párosa azért is remek, mert szinte minden fűszer és ízvilág passzol hozzájuk, így ízlésünk és hangulatunk szerint alakíthatjuk ki. Most mediterrán ízvilágot kapott, amit egy kis feta, kakukkfű és bazsalikom csempésznek a töltelékbe, de akár gazdagítható aprított olajbogyóval, aszalt paradicsommal is, ezt az ízvilágot követve.

A fűszeres sajtkrém belülről puhítja és ízesíti a csirkehúst, ami most egy kis fehérbor gőzében párolódik a tepsiben alufólia alatt, majd sül pirosra és omlósra, immár fólia nélkül. Köretnek sült vagy párolt zöldség, akár krumpli, rizs is tökéletes, salátával tálalva pedig alakbarát, fehérjedús fogás.

Fetás-krémsajtos töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 5 dkg feta sajt
  • 2 ág kakukkfű
  • 10 levél bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • só, bors

Elkészítés: A fetát egy tálba tesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket és a zúzott fokhagymát, és alaposan összekeverjük, majd egy habzsákba vagy tiszta zacskóba töltjük, a sarkát levágjuk.

A csirkemelleket bőrrel vagy bőr nélkül – ki hogyan szereti – megmossuk, leszárítjuk, majd egy hegyes és éles késsel hosszában felszúrjuk, a dundibb vége felől. A fűszeres sajtkrémet a habzsák segítségével a csirkemellekbe töltjük, megtűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel. Kívülről sózzuk, borsozzuk a csirkéket, mindegyiket 1-1 evőkanál olívaolajjal meglocsolunk, kézzel finoman átmasszírozzuk, majd tepsibe vagy sütőtálba tesszük őket. Aláöntünk 1,5 dl fehérbort, alufóliával letakarjuk.

190 fokos sütőbe toljuk, 30 percet így sütjük, majd a fóliát levéve még 25-30 percre visszatoljuk, míg szép pirosra és omlósra sül.

Ízlés szerint salátával vagy más körettel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.