Írd be, mit keresel:

Gyors csokimousse – ellenállhatatlan krémes desszert 4 alapanyaggal

A selymes csokikrémnek senki nem tud ellenállni, és elhihetitek, nem nagy kihívás elkészíteni. Sőt: igazi jolly joker desszert, gyors, egyszerű és isteni finom. Valóságos csokibomba – és változatosan variálható is.

Cookta - 2023.10.04.
Gyors csokimousse – ellenállhatatlan krémes desszert 4 alapanyaggal

Minőségi csokoládé, tejszín, kakaó és vanília – ez a krém maga, amit könnyen pohárkrémmé is változtathatunk egy kevés morzsolt keksszel, piskótával és friss gyümölccsel. Csupa krém és csokoládé, a munka vele kb. 5 perc, 20 perc után pedig kóstolható is, de 1–2 óra pihentetés után lesz igazán finom.

Az alaprecept is isteni finom, ha jó minőségi csokival készítjük, de megbolondítható fűszerekkel is – fahéj, kardamom, csili, őrölt szegfűszeg is jól illik hozzá, de a mézeskalácsos fűszerkeverék és az őrölt gyömbér is remek ízesítője lehet.

Gyors csokimousse

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A csokoládét kockára tördeljük, üvegtálba tesszük, 2×1 perc alatt mikróban 800 watton megolvasztjuk, közben átkeverjük – vagy gőz fölött felolvasztjuk. A mikróból kivéve a kakaóport és a vaníliás cukrot hozzáadva simára keverjük.

A jól behűtött tejszínt elkezdjük habbá verni, amikor már joghurt sűrűségű, 1/3 részét az olvasztott csokihoz keverjük, amikor már szép sima, akkor a többi tejszínnel összeforgatjuk, majd 4 pohárba elosztjuk.

A hűtőbe tesszük 20 percre, majd tálalhatjuk is – reszelt csokival, kekszmorzsával, bogyós gyümölcsökkel ízlés szerint megszórva.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.