Írd be, mit keresel:

A gomba valóban szuperélelmiszer? Ha szuper, ha nem, együk!

Amellett, hogy tipikus őszi kaja, baromi finom, változatosan elkészíthető, a termesztett gomba viszonylag olcsó, és még csak nem is hizlal. Ezek mellett pedig nem jelent túl nagy kihívást az elkészítése még azoknak sem, akik nem annyira jártasak a konyhaművészet terén. A gombák jó tulajdonságai ezzel még korántsem értek véget... Olvassátok, és egyétek!

Cookta - 2017.10.05.
A gomba valóban szuperélelmiszer? Ha szuper, ha nem, együk!

A legtöbb gomba tele van B3-vitaminnal, D-vitaminnal, folsavval, káliummal, rézzel és antioxidánssal. Jót tesz a csontoknak, csökkenti az ízületi fájdalmakat, szabályozza a vércukorszintet, erősíti és szabályozza az immunrendszert. Sőt, nemrég kiderült, hogy a glükózszint szabályozásában is szerepet játszik, ami nekünk, nőknek különösen fontos, ha a felesleges kilóktól szeretnénk megszabadulni.

Együk hát reggelire, ebédre, vacsorára, levesbe, szendvicsre, rizottóba, tésztákra, és még a végtelenségig lehetne sorolni, de beszéljenek helyettem a csodás gombás ételek!

A csábító gombás ételeket és ötleteket itt találjátok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.