Írd be, mit keresel:

Sült krumpli majonézzel vagy koktélszósszal – sütőben sütve, kicsit felturbózva

Élelmiszerboltokban olykor megakad a szemünk a fagyasztott sült krumplin: horrorisztikus ár ahhoz képest, amennyiért otthon minimális költséggel szuperfinoman elkészíthető. Hámozni és darabolni azért mindenki tud, a házi majonézhez pedig mutatunk egy villámreceptet. :)

Cookta - 2023.10.14.
Sült krumpli majonézzel vagy koktélszósszal – sütőben sütve, kicsit felturbózva

Pár szem krumplit meghámozni, feldarabolni és némi fűszerrel összeforgatni pár perc, nem éri meg ötszörös áron megvásárolni, ráadásul ki tudja, milyen adalékanyagok vannak benne. Mert vannak, és ki is olvashatjuk a csomagolásból. Nem kell ide semmi mesterséges, csak némi fűszer, és sütőben is tökéletesre süthető.

A bolti majonézről, ami mártogatósként a sült hasábburgonya kedvenc kísérője, mindenkit határozottan lebeszélünk, mert frissen készítve a legfinomab, nincs benne tartósító, és kb. 1 perc alatt kész. De tényleg!

Fűszeres krumpli sütőben sütve

A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, sóval és borssal meghintjük, ízlés szerint fokhagymagarulátummal, curryvel, édesnemes vagy erős paparikával, csipet szerecsendióval vagy más fűszerekkel megintjük, pici olívaolajat adunk hozzá, majd alaposan összeforgatjuk.

Sütőpapírral fedett tepsire elterítjük a krumplikat, és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz.

Majonéz és koktélszósz 1 perc alatt

Egy befőttes üvegbe egy tojást felütünk, hozzáadunk 2 dl napraforgóolajat, 1 evőkanál balzsamesetet, 1 teáskanál mustárt vagy őrölt mustármagot, csipet cukrot, sót és borsot, majd egy botmixerrel az aljáról elkezdjük mixelni, közben lassan felemeljük.

Bármilyen zöldfűszert adhatunk hozzá, zúzott fokhagymát, kis ketchuppal vagy paradicsompürével átkeverve pedig már kész is a koktélszósz. Mennyei a fűszeres sült krumplihoz!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.