Írd be, mit keresel:

Melengető currys csirkemell édes-sós változatban, almával

A hűvösebb idők közeledtével nem árt feltölteni a fűszerpolcot melegítő hatású fűszerekkel, mert míg a pulóver és a kabát kívülről, ezek belülről melengetnek, felpörgetnek, segítik a vérkeringést. Nem mellesleg nagyon finomak is, ahogy ennél a napsárga, csábító csirkés fogásnál mindjárt ki is derül.

Cookta - 2017.10.16.
Melengető currys csirkemell édes-sós változatban, almával

A curry, a kurkuma, a gyömbér, a csili, a kardamom és a szerecsendió, no meg a bors – ezek mind melegítő hatású fűszereink, és nemcsak a velük készült étel hőfoka segít a hűvös ellen, hanem a fűszerek jótékony, keringést és anyagcserét felpörgető hatása is. Ma már minden boltban megtalálhatóak, és finomak is, így érdemes beszerezni és használni őket.

Ebbe a szaftos és könnyű csirkemelles fogásba most curry, koriander és kurkuma került, szemvidító meleg színével és édes-fűszeres illatával már főzés közben is ígéretes. Nagyon egyszerű és gyors, mégis egy kicsit különleges, a benne lévő karamellizálódott hagyma és a puhára párolódott alma az omlós csirkemellel és a fűszerekkel tökéletesen harmonizálnak, ráadásul egészséges, sőt diétás étrendbe is bátran beilleszthető.

Currys csirkemell almával

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 alma
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál curry
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 1,5 dl víz vagy alaplé
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemelleket lapjában kettévágjuk, kés fokával kicsit megütögetjük, hogy fellazuljanak a rostok, sózzuk, borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, négy cikkre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, felkockázzuk.

Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a csirkemellszeleteket beletesszük, és mindkét oldalukon 2-3 perc alatt elősütjük, majd egy tányérra kivesszük. A visszamaradt olajhoz adjuk a vajat, felolvasztjuk, majd rádobjuk a hagymát, 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk, majd az almát is hozzáadjuk, meghintjük a curryvel, a kurkumával és az őrölt korianderrel, átforgatjuk, majd felöntjük a vízzel vagy az alaplével, és fedő alatt 5 percig pároljuk, majd a hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.

Azonnal tálalhatjuk, tökéletes köret mellé a párolt rizs, de akár krumlpipürével, bulgurral, kuszkusszal is kínálhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.