Írd be, mit keresel:

Bomba jó gomba – kolbászos-sajtos töltelékkel sütve

Vannak a gyors és a még gyorsabb életmentő megoldások, amelyek szaladós hétköznapokon megmentenek minket, legalábbis egy gyors és laktató fogás formájában. A kolbászos töltött gomba az egyik legfinomabb és legegyszerűbb választás, kiadós, házias, pikk-pakk megvan, a konyhát pedig isteni illatok töltik be, mire elkészül.

Cookta - 2023.10.18.
Bomba jó gomba – kolbászos-sajtos töltelékkel sütve

A gomba jó barátunk – egészséges, finom, gyorsan elkészül és nagyon jól variálható, ráadásul egész évben és szinte minden zöldségesnél vagy élelmiszerboltban beszerezhető, legalábbis a termesztett csiperke. Ráadásul ma már nemcsak a hófehér, hanem a barna héjú, aromásabb fajtája is. Ha sikerül kicsit nagyobb fejeket vásárolnunk, ezek épp ideálisak töltött gombához, ami az egyik legegyszerűbb és legfinomabb elkészítési módja a gombának.

A tönköktől megszabadított gombafejek kis fészkek, a formájuk csábít arra, hogy megtöltsük őket. Ehhez rengeteg lehetőségünk van, mert szinte bármilyen ízvilág jól illik hozzájuk. Most egy kolbászos-sajtos töltelék került a kalapokba, isteni finom, laktató, kiadós és gyors megoldásként, egy salátával kísérve tökéletes villámvacsora.

Kolbászos-sajtos töltött gomba

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • arasznyi kolbász
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 10 dkg krémsajt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors

Elkészítés: A gombákat megtisztítjuk, a törzseket kitörjük, és késes robotgépben finomra aprítjuk. A kolbász egy részét vékonyan felkarikázzuk, majd a karikákat megfelezzük, minden gombakalapba 1-1 darabkát teszünk. A maradék kolbászt – a bőrétől megszabadítva – a felaprított gombához morzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a krémsajtot, a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát, alaposan összekeverjük.

A gombakalapokat egy tepsibe vagy sütőtálba tesszük, megtöltjük a kolbászos-sajtos töltelékkel, és 180 fokos sütőbe tolva 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Ízlés szerint salátával, savanyúsággal, kenyérrel tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.