Írd be, mit keresel:

Marokkói palacsinta csupa lukkal, nagyon puhán, pofonegyszerűen

Könnyű, puha, egészen szivacsos gyönyörűség a marokkói palacsinta, ami turmixgépben készül, a tészta jól ki van habosítva, élesztőt és sütőport is tartalmaz – a kétféle kelesztőtől és a sok benne lévő levegőbuboréktól lesz gyönyörűen lukacsos.

Cookta - 2017.10.23.
Marokkói palacsinta csupa lukkal, nagyon puhán, pofonegyszerűen

Egyszerűsége mellett nagy előnye ennek puha palacsintának, az úgynevezett baghrirnak, hogy nem kell pihentetni sütés előtt, nincs benne se tojás, se tej, vegán étrendbe is beilleszthető, igaz, Marokkóban olvasztott vaj és méz keverékével locsolják meg tálalás előtt, amit a lukacsos tészta tökéletesen felszív, de ez el is hagyható, vagy más finomsággal pótolható.

A palacsinta készítésekor mindenképpen érdemes betartani a turmixolási időt, hogy kellően habos és könnyű legyen a tészta. Elképzelhető a gríz és a liszt minőségétől függően, hogy egy kicsit sűrű lesz a tészta, ebben az esetben érdemes még egy kis meleg vízzel hígítani, hogy sűrűbb palacsintatészta-állagot kapjunk.

Marokkói palacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg búzadara
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3,75 dl meleg víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • kevés olvasztott vaj és méz keveréke a tálaláshoz

Elkészítés: A búzadarát, a lisztet és az élesztőt turmixgépbe tesszük, hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot, felöntjük a meleg vízzel, és 5-6 percig turmixoljuk. Könnyű és habos lesz, eltűnnek a dara szemcséi, és a kelés is beindul. Ekkor hozzáadjuka sütőport és a sót, és még 4 percig turmixoljuk.

A masszát egy tálba átöntjük. Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, merőkanálnyi tésztát belemerünk, és közepes láng fölött adig sütjük, míg a tészta felülete egészen lukacsos, szivacsos lesz, egybefüggő tésztarészt már nem találunk. Lapáttal kiemeljük, és a többi tésztát is ugyanígy megsütjük.

Tálalás előtt olvasztott vaj és méz keverékével meglocsoljuk.

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.