Írd be, mit keresel:

Bundás csirkecsíkok fűszeresen, omlósan-ropogósan

A bundás csirkemell sokak kedvence, különösen akkor arat osztatlan sikert, ha a hús omlós és ízletes, a bunda pedig jó vastag és ropogós. Most egy olyan változatot hoztunk, aminél a bunda egyben maga a pác is, mézes és mustáros, a ropogósságát pedig egy kis kukoricapehely adja.

Cookta - 2023.10.25.
Bundás csirkecsíkok fűszeresen, omlósan-ropogósan

A sovány, semlegesebb ízű csirkemellet gyakran pácoljuk, hogy ízletesebbé és omlósabbá váljon: itt sincs ez másképp, csakhogy itt az ízesítők nem külön pácba, hanem a bundázáshoz szükséges tojásba kerülnek, ezzel a fűszeres tojással érlelődik a hús, majd kerül rá a bunda ropogósabb része.

Nagyon egyszerű módszer, amivel a hús szaftos és nagyon aromás lesz, a bunda pedig vastag és jó roppanós, köszönhetően a natúr kukoricapehelynek. Aki szereti, más magokat, pelyheket is keverhet hozzá, és a fűszerezés is ízlés szerint tovább alakítható.

Fűszeres csirkecsíkok ropogós bundában

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 2 marék natúr corn flakes
  • 2 evőkanál liszt
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A csirkemellfiléket vastagabb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

A mustárt, a mézet, a gyömbért, a tojást egy tálban összekeverjük, kicsit sózzuk, majd a csirkemellcsíkokat beleforgatjuk, és 1 órát pácoljuk-érleljük.

A kukoricapelyhet kézzel kicsit elmorzsoljuk, majd a liszttel összekeverjük.

Olajat forrósítunk, majd a csirkemellcsíkokat a fűszeres tojásos masszából kivéve meghempergetjük a lisztes-kukoricapelyhes keverékben, és a forró olajba tesszük, 4-5 perc alatt szép aranyszínűre, kívül ropogósra, belül omlósra sütjük, majd lecsöpögtetve kiemeljük, papírtörlőre szedjük.

Ízlés szerinti körettel, salátával, mártogatóssal tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.