Írd be, mit keresel:

3 szuper receptötlet edzés utánra

A sportolás és az intenzív mozgás farkaséhessé és hullafáradttá teszi az embert – ha ez nem így van, akkor nem volt kellően erőteljes a terhelés. Az energiát pótolni viszont nem feltétlenül kalóriabombával érdemes, ilyenkor talán még fontosabb az egészséges és kiegyensúlyozott étel, mert a szervezet azonnal felhasználja és beépíti.

Cookta - 2023.10.27.
3 szuper receptötlet edzés utánra

Edzés után gyors és lassú felszívódású szénhidrátokra, fehérjére, jó zsírokra is szüksége van a szervezetnek, rostra és persze jó sok vízre. A folyadékot és a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, például egy energiagolyó vagy müzliszelet formájában akár azonnal pótolhatjuk, de a komplexebb fogásokról is essen szó.

Tojás + avokádó

Igazán fehérjegazdag és gyors fogás, mind a tojás, mind az avokádó tökéletes fehérjeforrás, nem sokkal bonyolultabb, mint egy tükörtojás, mégis együtt sütve elképesztően krémes, tartalmas, és jó zsírokat is bőséggel tartalmaz. Ha teljes kiőrlésű kenyeret is fogyasztunk hozzá, akkor a rostok és a szénhidrátok is biztosítva vannak, laktat, nem esszük túl magunkat, viszont egy ideig biztosan nem is éhezünk meg. Tojás avokádóban sütve >>

Magos falafel

Kicsit hosszadalmasabb, de konzerv csicseriborsóval egyszerűen összeállítható, a sütőben is megsüthető. Kevesen tudják, de a csicseri is remek fehérjeforrás, ugyanúgy, ahogy a még belekerülő szezám és szezámkrém, a tahini, illetve a napraforgómag is. Rengeteg rostot tartalmaz, fűszeres, finom, salátával vagy joghurtos mártogatóssal laktató és egészséges finomság edzés utánra is. Falafel fűszeresen >>

Házi müzliszelet

A müzliszeletben az a jó, hogy könnyedén magunkkal is vihetjük edzés utánra, rengeteg variációban készülhet, és ha sok aszalt gyümölcsöt, esetleg egy kis mézet vagy juharszirupot is teszünk bele, azonnal helyrerakja a vércukorszintet, viszont nem dobja az egekbe. A benne lévő sok olajos mag és a zabpehely pedig jó zsírokat és sok rostot tartalmaz. Ez egy mindenmentes változat, de lehet ízlés szerint variálni.

Forrás: Zita

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.