Írd be, mit keresel:

Repülő krémes – egyszerűbb és gyorsabb, nutellás változat

A repülő krémes egy isteni finom, de elég macerás süti, amolyan békebeli, nagytepsis fajta, amiből nem lehet és nem is érdemes keveset készíteni. Túlságosan pepecselős, hogy kis adagban süssük, és hát annyira finom, hogy a sok is garantáltan elfogy hamar. 

Cookta - 2023.10.28.
Repülő krémes – egyszerűbb és gyorsabb, nutellás változat

Az eredeti, nagymama féle repülő krémes szalalkális lapokkal készül, ám ennek a szúrós szagát sülés közben sokan nem szeretik, nem is véletlenül. A mi gyors és egyszerűbb változatunkba kész leveles tészta került, extrán ropogósan, ami cukorral meghintve és súly alatt sül, így kicsit karamellizálódik, nem emelkedik meg és jó roppanós, morzsálós lapok lesznek belőle.

A könnyű, légies krém is kicsit más, mint a klasszikus receptnél a főzött, vajjal kikevert csokis töltelék: jóval egyszerűbb és gyorsabb, nem kell főzni, csak némi Nutellát kis mascarponével és tejszínnel kihabosítani, és már lehet is összeállítani a mutatós, könnyű sütikéket. Csak annyit mondhatunk: olyan finom és könnyű, hogy szinte magától beröppen az embernek szájába. 😉

Nutellás repülős krémes

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 4-5 evőkanál Nutella

Elkészítés: A leveles tésztákat kiterítjük, 2-2 evőkanál cukorral egyenletesen meghintjük, majd mindkét lapot 12 négyzetre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egy másik sütőpapírral letakarjuk, majd egy másik tepsit ráteszünk, így nem emelkedik meg a tészta, és jó ropogósra sül.

180 fokos sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük, majd a sütőből kivéve levesszük róla a tepsit, lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a jól behűtött tejszínhabot lassú fokozaton elkezdjük felverni, majd magasabb fokozaton hozzáadjuk a porcukrot és 1 kanál mascarponét, és szép keményre verjük. A Nutellát és a mascarponét egy tálba tesszük, habverővel jól kikeverjük, majd 2-3 evőkanálnyi tejszínnel fellazítjuk, végül az összes tejszínhabot beleforgatjuk.

A selymes krémet habzsákba tesszük. A kihűlt tésztalapokat porcukorral meghintjük, a felére habot nyomunk, a maradék lapokkal befedjük. Ízlés szerint csokiforgáccsal vagy gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.