Írd be, mit keresel:

Rakott krumpli egészségesen, színesen

Nálunk nagy sláger a rakott krumpli, havonta egyszer biztos készül. Nemrég azonban egy teljesen egészséges változatot kellett készítenem, de nem akartam, hogy az étel elveszítse a jellegét.

Cookta - 2023.11.07.
Rakott krumpli egészségesen, színesen

Ismét kedvencemhez, az édesburgonyához nyúltam, a szokásos összeállításból elmaradt a kolbász, virslivel pótoltam, az ízeket pedig egy kis paradicsommal tettem érdekesebbé. Kóstoljátok meg!

Forrás: Hajós Ágnes

Rakott krumpli egészségesen

Hozzávalók 4 főre:

  • 70 dkg (batáta) édesburgonya
  • 6 tojás
  • 8 szál virsli
  • 2 paradicsom
  • 4 dl tejföl
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 kávéskanál darált erőspaprika – elhagyható

Elkészítés: Az édesburgonyát meghámozzuk, fél centi vastagra szeljük. Lobogó sós vízben 3 percig előfőzzük, leszűrjük.

A virslit felkarikázzuk, a hagymát vékonyra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a virslikarikákat és a paradicsomot, pár percig együtt pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával.

5 tojást keményre főzünk. A tejfölt összekeverjük a maradék tojással (+ a darált erős paprikával), alaposan megsózzuk, borsozzuk.

A kihűlt édesburgonya felét megforgatjuk a tojásos tejfölben, elterítjük egy jénai alján. Erre karikázzuk a tojások felét. Elosztjuk rajtuk a virslis keveréket, erre jön ismét egy sor tojás, majd ismét a tojásos tejfölben megforgatott batáta. A maradék tejfölt elosztjuk a rakottas tetején.

180 fokos sütőben 30–40 perc alatt készre sütjük.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.