Írd be, mit keresel:

Citromkrémes szelet – a finom lélekvidító

Omlós linzertészta és selymes, savanykás krém, nagyon friss és üde kis sütemény a citromkrémes szelet, ami garantált sikert arat. Nagy előnye, hogy rém egyszerű, a tészta és a krém is percek alatt összeállítható, így hétköznap is nyugodtan nekiállhatunk, ha valamilyen házi sütire vágyunk.

Cookta - 2023.11.13.
Citromkrémes szelet – a finom lélekvidító

Annyira gyors és egyszerű, hogy a tésztát gyúrni sem kell, elég csak összemorzsolni, majd egy kisebb tepsibe belenyomkodni. Amíg kicsit elősütjük, a krémet is elkészíthetjük, így gyakorlatilag fél óra munkával kész is ez a frissítő finomság, a többi pedig a sütő dolga.

A napsárga süti a szürkébb és hűvösebb napokon igazi terápiás desszert lehet: nyarat idéző, üde színének és friss aromáinak köszönhetően lélekvidítónak is tökéletes.

Citromkrémes szelet

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 6 dkg porcukor
  • 10 dkg hideg vaj

A citromkrémhez:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 citrom
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés: A tésztához a lisztet, a porcukrot, az étkezési keményítőt és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. Még morzsásan egy 20 x 20 centis kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, alaposan lenyomkodjuk, és 180 fokos sütőbe tolva légkeverés mellett 20 percet sütjük.

A töltelékhez a cukrot és az étkezési keményítőt összekeverjük egy keverőtálban, hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük. Hozzáreszeljük 1 citrom héját, majd belefacsarjuk a 3 citrom levét, elkeverjük, és gyenge tűzre téve, folyamatos keverés mellett 5 perc alatt kissé besűrítjük. Fontos, hogy ne nagy lángon melegítsük, mert összeugorhat a tojás!

Az elősütött tésztára öntjük, elsimítjuk, és visszatesszük a sütőbe, 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.