Írd be, mit keresel:

Melengető selymes krémleves almával és édesburgonyával

Hűvös napokon igazi ajándék ez a selymes krémleves, fűszeres, illatos, édeskés és pikáns egyszerre. Egyszerű és gyors, laktató, pedig mindenmentes, és kezdők is bátran elkészíthetik, mert elronthatatlan.

Cookta - 2017.11.17.
Melengető selymes krémleves almával és édesburgonyával

Az édesburgonya még viszonylag új a hazai zöldségkínálatban, barátkozunk, kísérletezünk vele, és jól is tesszük, mert nagyon egészséges. Sok béta-karotin van benne, amiről szépséges sárga színe is árulkodik, így jótékonyan hat a bőrünkre, a magas rosttartalomnak köszönhetően pedig laktat, jóval alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a krumplinak, szinten tartja a vércukorszintet. Emellett gazdag B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminokban, valamint szuper kalcium-, vas-, magnézium-, mangán-, kálium-, foszfor-, nátrium-, szelénforrás. De főleg: finom és sokoldalúan használható.

Ebben a mennyei krémlevesben almával, egy kis indiai ízvilággal és selymes kókuszkrémmel tökéletes harmóniát, igazi melengető, könnyű, de tartalmas, diétába, vegán étrendbe is könnyedén beilleszthető fogás.

Almás-édesburgonyás krémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg édesburgonya
  • 1 fej hagyma
  • 2 közepes alma
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 csapott evőkanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 3-4 ág kakukkfű
  • 1,5 dl kókuszkrém
  • 1,2 l zöldségalaplé
  • só, bors

Elkészítés: Az édesburgonyát, a hagymát és az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy fazékban a kókuszzsírt megolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, az édesburgonyát és az almát, 3-4 percig kevergetve pároljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével – vagy vízzel és leveskockával –, ha felforrt, közepes tűzön 10-15 perc alatt puhára főzzük.

Hozzáöntjük a kókuszkrémet, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.

Azonnal tálalhatjuk, kockázott almát tehetünk bele levesbetétnek, de akár pirított bacondarabkákkal vagy diódarabokkal is megszórhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.