Írd be, mit keresel:

Vegán csokitorta pihepuhán – pofonegyszerű és pénztárcabarát

A franciák egyik nagy kedvence a puha csokitorta, az úgynevezett moelleux au chocolat (ejtsd: moállő-o-sokolá), ami szó szerint lágyat, bársonypuhát jelent. Nagyon csokis, és tényleg annyira puha, hogy szétolvad a szájban.

Cookta - 2023.11.27.
Vegán csokitorta pihepuhán – pofonegyszerű és pénztárcabarát

Ezt az isteni finom csokis sütit nem bonyolult elkészíteni, de mint a legtöbb klasszikus francia desszert, nem kevés vajat és tojást tartalmaz. A jó hír viszont, hogy működik csak növényi alapanyagokkal is, vegán változatban, laktózérzékenyeknek vagy tojásallergia esetén, de akár bárkinek, aki szeretne egy igazán finom csokis sütit, jól jöhet az alábbi recept.

Az alaptészta muffinformában is megsüthető, vagy lapjában félbevágva meg is tölthető, ha pedig nagy tepsiben elterítve sütjük, akkor piskótaroládnak felgöngyölve is tökéletes. Ha nem tortának, hanem sima tepsiben sütjük, dobálhatunk bele gyümölcsöt, diót, mandulát, mogyorót, érdemes játszani vele, mert pofonegyszerű és ugyancsak pénztárcabarát!

Puha csokitorta vegán változatban

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 7,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4,5 dl növényi tej
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Valamint:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl kókuszkrém
  • gyümölcs és kókuszcsipsz a tetejére

Elkészítés: A cukrot egy keverőtálba tesszük, hozzászitáljuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben összekeverjük a tejet, az olajat és a vanília-kivonatot, majd a nedves kevercset a szárazhoz adjuk, és egy spatulával simára keverjük.

Olajjal kikent, liszttel meghintett 18 centis formába öntjük, és 170 fokos sütőben légkeverés mellett 40–45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd a sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, a formából kivéve, rácsra téve hűtjük ki egészen.

Tálalás előtt a csokimázhoz az étcsokit egy tálba tördeljük, hozzáadjuk a kókuszkrémet, és vízgőz fölött megolvasztjuk, simára keverjük, és a kihűlt torta tetejére öntjük. Ízlés szerint friss gyümölccsel – vagy akár aszalt gyümölccsel, darabolt csonthéjasokkal, kókuszcsipsszel – díszítve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.