Írd be, mit keresel:

Csíkos csokis ropi – villámgyors ropogtatnivaló, akár ajándékba is

Valószínűleg sokan ismerik a sósra édes, édesre sós nassolási technikát, és hát lássuk be, tényleg jobban esik váltogatni az ízeket, vagy még inkább összekombinálni. Az édes és sós együtt nagyon izgalmas tud lenni, elég, ha csak a sós karamellre vagy a picit sós, mégis édes mogyoróvajra gondolunk. Ha ezek bejönnek, érdemes kipróbálni a csokis ropit is!

Cookta - 2023.12.04.
Csíkos csokis ropi – villámgyors ropogtatnivaló, akár ajándékba is

Sima ropi – vagy más néven sós rúd – és kétféle csoki szükséges hozzá, és pár perc alatt nagyon mutatós és izgalmas finomság készülhet, a magunk örömére vagy saját készítésű gasztroajándéknak apró figyelmesség gyanánt Mikulásra vagy karácsonyra kollégáknak, barátoknak. Ha jól kidermesztjük hűtőben, akkor könnyen csomagolható átlátszó celofántasakba, egy masnival átkötve szemet gyönyörködtető kis csomaggá varázsolható.

Most étcsokival és fehér csokoládéval készült, de a dekoráláshoz használható cukorgyöngy vagy csokidara, kókuszreszelék, szezámmag vagy mandulapálcikák is, ha fehér csokiba mártjuk, akkor chiamag vagy mákszem is pöttyözheti kívülről, akár egyszerre is készíthetünk többféle finom csokis ropit.

Csíkos csokis ropi

Hozzávalók:

  • 2-3 csomag ropi
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csoki

Elkészítés: A csokikat feltördeljük, és külön-külön tálba tesszük. Az étcsokit gőz fölött vagy a mikróban 2 x 1 perc alatt 700 watton felolvasztjuk, simára keverjük, majd átöntjük egy pohárba. A ropikat megmártjuk benne, majd sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk, betesszük a hűtőbe vagy ki az erkélyre, hogy megdermedjen.

Közben a fehér csokit is megolvasztjuk, majd a már megdermedt csokis ropikat egy kanál segítségével megcsíkozzuk, és hagyjuk ezzel is megdermedni.

Celofántasakba csomagolva ajándéknak, pohárba állítva vendégvárónak is tökéletes.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.